PRIZRESNKI PREBRANAC: Nikad lakše i nikad lepše posno jelo na trpezi OČAS POSLA!

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Ako volite pasulj, ovo jelo je idealno za vas. Prizrenski specijalitet se lako i brzo sprema, a ukus je fantastičan!

Za pripremu prizrenskog prebranca vam je potrebno 500 grama belog pasulja (najbolje je koristiti tetovac), 3 čena belog luka i 3-4 glavice crnog, mleveni i biber u zrnu, 1 kašika suvog začina i isto toliko slatke crvene paprike, ulje, so i peršun.

Pasulj najpre potopite preko noći da nabubri. Sutradan ga skuvajte sa nekoliko zrna bibera. Na vrelom ulju izdinstajte sitno seckani crni i beli luk dok ne postane staklast, pa ga pomešajte sa kuvanim pasuljem. Začinite mlevenim biberom, suvim biljnim začinom, potom dodajte so, slatku alevu papriku i peršun, preručite u sud za pečenje, nalijte malo vodom i stavite u rernu da se zapeče, preporučuje najzena.rs.

U Prizrenu se praktikuje da se u posebnu činijicu iseče beli luk i pomeša sa sirćetom i uljem. Preliv zalijte preko prebranca i uživajte.

Prijatno!

Agroinfo.rs

PRIZRESNKI PREBRANAC: Nikad lakše i nikad lepše posno jelo na trpezi OČAS POSLA!

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu belog i šarenog pasulja kao i belog glaziranog pirinča za odgovarajuću količinu pasulja i pirinča iz poslednjeg mogućeg roda, radi obnavljanja postojećih zaliha.

Mnogi stanovnici Londona su, kako bi lakše podneli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrednosti, spremni da probaju i sladoled pomalo neobičnog ukusa – kečapa i majoneza.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Ručak ne mora uvek da bude komplikovan za pripremanje i skup. Ovaj je pravi primer zato.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета