Sladoled sa ukusom kečapa i pasulja hit u Londonu

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Mnogi stanovnici Londona su, kako bi lakše podneli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrednosti, spremni da probaju i sladoled pomalo neobičnog ukusa – kečapa i majoneza.

Širom sveta poznati su najrazličitiji ukusi sladoleda, od onog sa ukusom sipinog mastila, do krompira, sa aktivnim ugljem koji ga boji kao i kornet u crno, kukuruza, junećih iznutrica, slanine, piva, rakije, kanabisa, konjskog mesa, masti irvasa, kravljeg jezika, ali i kavijara, pa je došao red i na onaj sa ukusom pasulja.
 
Najnoviji projekat britanskih sladoledžija za najtoplije leto sastoji se od niza netradicionalnih ukusa koje, kako pišu britanski i američki mediji, pre možete naći u ostavi nego u frižideru za sladoled, a osim hajnc majoneza i kečapa tu je i ukus pečenog pasulja.
 
Sladolede je kreirala Anja Hindmaš, koja je za glavne sastojke iskoristila neke od najtraženijih začina i gotovih jela.
 
Jedan od najtraženijih je, kako mediji navode, ukus Hajncovog pečenog pasulja, čuvenih „Kveker“ ovsenih pahuljica, čaja…

Sladoled sa ukusom kečapa i pasulja hit u Londonu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve oglasila je prikupljanje pismenih ponuda za razmenu belog i šarenog pasulja kao i belog glaziranog pirinča za odgovarajuću količinu pasulja i pirinča iz poslednjeg mogućeg roda, radi obnavljanja postojećih zaliha.

Ako volite pasulj, ovo jelo je idealno za vas. Prizrenski specijalitet se lako i brzo sprema, a ukus je fantastičan!

Vlasnik recepture sladoleda “Respiro di Diavolo” “Dah Đavola” tvrdi da je baršunasti crveni sladoled čak 500 puta pikantniji od najljućeg Tabasko umaka.

Pokušaćemo da vam damo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da prestanete da jedete slatkiše i kolače.

Proizvodnja sladoleda u Srbiji poslednjih godina raste, a prema podacima Privredne komore Srbije naročito veliki rast se beleži od 2019. kada je proizvedeno 51 odsto više sladoleda nego godinu dana ranije. U 2019. godine proizvedeno je 33.875 tona, a 2018. 22.313 tona. Prošle godine proizvodnja je bila približna rekordnoj 2019. godini i iznosila je 33.818 tona

Pre desetak dana su regulatorne vlasti u Srbiji dobile obaveštenje od EU da je na našem tržištu prisutan sladoled koji sadrži određene materije u nedozvoljenim količinama koji je povučen iz prodaje, a sada su još dve vrste sporne i potencijalno opasne po zdravlje ljudi.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета