Slatko od ružinih latica: Da li ste imali priliku da ga probate?

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Ovu zanimljivu poslasticu, na žalost, mnogi nisu imali prilike nikada da probaju, a priprema je krajnje jednostavna i brza.

Latice ruža se neretko dodaju mnogim jelima da bi se dobila posebna aroma i boja. Osim što se od njih pravi sok, liker ili marmelada, pročitajte kako da napravite i ukusno slatko od ove biljke.

Potrebni sastojci:

- 50 grama ružinih latica (koriste se latice majske ruže)

- 500 grama šećera

- 2,5 dl vode

- sok jednog manjeg limuna

- 1 kesica vanilin šečera

Način pripreme

Latice oprati i dobro ocediti od vode, a potom iseckati. U latice dodati 250 gr šećera i sok od limuna. Dobro izgnječiti rukama da puste sok. Skuvati sirup od 250 gr šećera, vanilu i 2,5 dl vode, dodati izgnječene latice i kuvati do željene gustine. Kuvano ohladiti i staviti u tegle.

Prijatno!

Agroinfo.rs

Slatko od ružinih latica: Da li ste imali priliku da ga probate?

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Priroda je naš moćni saveznik, a da je moguće izbeći lekove, pokazuje i primer Milice Vujić, lekara prirodne medicine, energoterapeuta, instruktora joge i kondicionog trenera.

Da bismo ostali zdravi, nakon obroka je vrlo važno da izbegavamo neke aktivnosti koje mnogi od nas ipak praktikuju ne znajući koliko mogu da budu štetne..

Odakle dolaze smrdibube, koliko su opasne i šta nikako ne treba raditi sa njima, otkriva profesor Biološkog fakulteta, dr Željko Tomanović

Na većinu biljaka promena godišnjeg doba veoma utiče, ali uz primenu ovih saveta cveće će opstati.

Mnogima od nas se dešava da u kući imamo stari hleb koji ne znamo kako da iskoristimo. Evo jednog starog recepta koji dolazi iz Velike Britanije, a koji nam omogućava da od bajatog hleba napravimo ukusan kolač.

Ružino ulje vrlo je unosan biznis i proizvodi se vekovima.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета