TELEĆA BELA ČORBA okrepiće vam i dušu i telo

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Sastojci:

400 g telećeg mesa od vrata ili buta,

1 glavica crnog luka,

1 šargarepa,

50 g celera,

1 koren peršuna,

100 ml ulja,

2 kašike brašna,

100 g kisele pavlake,

1 žumance,

1 kašičica biljnog začina,

po ukusu biber i so,

2-3 lista lovora,

malo svežeg peršuna.

Priprema: 

Meso usitniti na sitne komadiće, dinstati na vrelom ulju. Dodati iseckano povrće, crni luk, šargarepu, celer, koren peršuna. Dinstati sve zajedno desetak minuta uz neprestalno mešanje varjačom.

Zatim posoliti i pobiberiti po ukusu, začiniti kašičicom biljnog začina, dodati 2 kašike brašna i upržiti na tihoj vatri. Naliti 2 l vode i sve zajedno kuvati oko 30 minuta.

U manjoj posudi umutiti žumance sa 100 g kisele pavlake i dodati provreloj čorbi. Promešati varjačom da se izjednači i sjedini mešavina sa čorbom. Čorbicu vratiti na vatru i kuvati još 10-tak minuta, posuti seckanim svežim peršunom i lovorom, poklopiti i skloniti sa vatre.

Agroinfo.rs/receptizasve.com

TELEĆA BELA ČORBA okrepiće vam i dušu i telo

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Nije baš svaka vrsta ribe zdrava kao što većina misli. Neke su posebno rizične za trudnice, decu, ali i odrasle ljude.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета