Tiramisu s borovnicama: Osvežavajući voćni dezert

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Bobičasto voće u sezoni možemo iskoristiti pravljenjem jednog od omiljenih kolača tiramisua.

Ovaj talijanski klasik obogatite borovnicama i uživajte.

SASTOJCI ZA TIRAMISU S BOROVNICAMA:

- 30 dag piškota
- 25 dag borovnica
- 30 dag mascarponea
- 2 dcl slatke pavlake
- 5 dag šećera u prahu
- 5 dag kristal šećera
- 2 dcl crne kafe
- 1 dcl ruma

Priprema

1. Borovnice operite, posipajte kristal šećerom, nežno i kratko zgnječite vilicom te ih ostavite da tako odstoje 30-tak minuta kako bi pustile malo soka i omekšale.

2. Zatim pripremite čašice ili činijice u kojima ćete servirati tiramisu. U dubokom tanjuru pomešajte kafu i rum. Istucite slatku pavlaku u čvrsti šlag. U zasebnu posudu za miksanje stavite mascarpone i šećer u prahu pa miksajte minut-dva dok dobro ne povežete sastojke. Lagano ručno umešajte šlag u mascarpone.

3. Sada započnite sa slaganjem slojeva. Naravno, slobodno ovaj deo prilagodite posudicama u kojima ćete servirati tiramisu. One ne moraju nužno biti visoke i slobodno se možete zadržati na jednom sloju svake namirnice. Ako pak imate standardne čašice od otprilike 2-3 dcl, prvo na dno stavite jednu ili dve raskomadane piškote koje ste pre toga kratko umočili u mešavinu kafe i ruma. Zatim stavite malo borovnica i preko toga sloj krema. Nakon toga opet stavite jednu piškotu, kremu i završite s borovnicama.

Izvor:zadovoljna.dnevnik.hr

Tiramisu s borovnicama: Osvežavajući voćni dezert

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Borovnice su toliko blagotvorne, da zaslužuju mesto u ishrani čak i kada su van sezone. Da biste uživali u njima tokom svih 12 meseci u godini, možete da zamrznete sveže ili da kupite već smrznute bez dodanih sastojaka

Bliži nam se Vaskrs, najradosniji hrišćanski praznik, a sa njim dolaze i nove ideje za bojenje jaja. Ukoliko želite da ih farbate samo prirodnim putem, na pravom ste mestu!

U Beogradu je juče, 6. oktobra, otovren prvi internacionalni skup uzgajivača bobičastog voća „Berry Business Forum“.

Svima omiljeni medenjaci pravljeni su u 12. veku u manastirima , a pripremali su se od brašna, jaja i meda i karanfilića, anisa i bibera - začina koji su se tada koristili u narodnoj medicini.

Simbol jeseni je miris pečenih paprika, a kako nam je došla sezona pripreme zimnica vreme je da naučimo u čemu su najveće razlike između najpoznatijih jesenjih specijaliteta

Kada je jedna stvar u pitanju – riznici mirisa i ukusa tradicionalne srpske kuhinje jednostavno je teško odoleti.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета