Bambi duplira proizvodnju čuvene Plazme

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Novi proizvodni pogon Koncerna Bambi u Požarevcu počeće da radi u septembru ove godine i omogućiće skoro duplo veću proizvodnju plazma keksa. Nova proizvodna linija je vredna 12 miliona evra, a kapacitet će biti 15.000 tona.

Dragan Stajković, direktor Bambija, je izjavio da je već započeo izvoz u Rusiju, a da su zemlje partneri, sa kojima je već sklopljena saradnja ili će to biti obavljeno u narednom periodu, Austrija, Švajcarska, Mađarska, Ukrajina i Nigerija. On je takođe najavio da će u toku godine početi još jedna investicija u razvojni centar u koji će biti uloženo više od miliona evra i da će tu biti postavljene mini linije na kojima će se isprobati inovacije u trenutnu proizvodnju i širenje proizvodnog programa. 

Direktor naglašava da je Bambi deo Koka kola Helenik grupe i da su otvorene velike razvojne šanse i svetsko tržište za poznate proizvode ove požarevačke fabrike. Predsednik PKS, Marko Čadež je rekao da je Bambi postigao veliki uspeh za vreme krize i da je fantastično kada kompanija, u godini koja nije nimalo laka, uspe da poveća izvoz za 15 odsto. Takođe je dodao da će Bambiju ovo biti šansa da se proširi na svetsko tržište i nađe u kafićima širom planete koji su u vlasništvu Koka kole.

Direktor Koka kola Helenik grupe za Srbiju i Crnu Goru, Svetoslav Atanasov, rekao je da Bambi ima veoma važnu ulogu u proizvodnom programu Koka kole, jer je to najveća akvizicija te korporacije i jedan od njenih napopularnijih brendova:

- Ovo će nam omogućiti da još više poboljšamo našu ponudu i rast Bambija, ne samo u regionu, već na čitavom tržištu koje pokriva Koka kola Helenik grupa. Za nas je srpsko tržište ono na kome se investira i Bambi je dokaz za to - objasnio je Atanasov.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, je pozdravio investicije kao znak da je Bambi uspeo da opstane i razvije se. On je istakao da je Požarevac uvek Bambi posmatrao kao svoje veliko privredno bogatstvo jer je to kompanija koja zapošljava ljude i puni budžet grada, ali utiče i na privredni rast Srbije.

Ova investicija u novi proizvodni pogon je najveća od privatizacije Bambija i od ulaska Koka kole u vlasništvo ove kompanije 2019. godine.

Agroinfo.rs

 

Bambi duplira proizvodnju čuvene Plazme

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Predsednik udruženja poljoprivrednika „Stig“ Nedeljko Savić najavio je za sutra blokadu saobraćaja na magistralnom putu između Požarevca i autoputa sa zahtevom da država otkupi pšenicu po tržišnim cenama.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je pre tri godine kupila imovinu PKB korporacije, uložila je oko 60 miliona evra u unapređenje poslovanja, uvela tehnološke inovacije i postala jedna od najmodernijih u sektoru poljoprivrede u regionu, rekao je direktor Dušan Radičević.

Protest Udruženja poljoprivrednika "Stig" koji je bio zakazan za danas, odložen je zbog toga što je MInistarstvo poljoprivrede ponudilo novu cenu od 750 evra za tonu, koliko su poljoprivrednici i tražili.

Počelo je podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu i to za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, kao i za podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета