STIG: Sutra blokada saobraćaja kod Požarevca do ispunjenja zahteva

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Predsednik udruženja poljoprivrednika „Stig“ Nedeljko Savić najavio je za sutra blokadu saobraćaja na magistralnom putu između Požarevca i autoputa sa zahtevom da država otkupi pšenicu po tržišnim cenama.

– Blokiraćemo saobraćaj kod Požarevca i time sprečti komunikaciju sa gradovima zapadne Srbije da bi država ispunila naš zahtev da Republička direkcija robnih rezervi otkupi potrebne količine pšenice po tržišnim cenama pre početka žetve novog roda – rekao je Savić za Betu.
 
Dodao je da blokada neće biti prekinuta sve dok predstavnici države ne pristanu na pregovore.
 
Savić je rekao da poljoprivrednici traže i da se omogući slobodan izvoz pšenice kako bi se proizvođači oslobodili viškova pred žetvu.
 
Među zahtevima je i promena politike subvencionisanja primarne poljoprivredne proizvodnje.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

STIG: Sutra blokada saobraćaja kod Požarevca do ispunjenja zahteva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Protest Udruženja poljoprivrednika "Stig" koji je bio zakazan za danas, odložen je zbog toga što je MInistarstvo poljoprivrede ponudilo novu cenu od 750 evra za tonu, koliko su poljoprivrednici i tražili.

Poljoprivrednici iz Braničevskog okruga sa UPP „Stig“ danas će, sa početkom u 9 časova, održati protest nezadovoljni trenutnom situacijom u vezi sa kupovinom đubriva. Protest će se održati u mestu Bratinac u okolini Požarevca.

Novi proizvodni pogon Koncerna Bambi u Požarevcu počeće da radi u septembru ove godine i omogućiće skoro duplo veću proizvodnju plazma keksa. Nova proizvodna linija je vredna 12 miliona evra, a kapacitet će biti 15.000 tona.

Zavod za javno zdravlje iz Požarevca, kao jedna od dve referentne laboratije, dostavili su 16. marta izveštaj uzorkovane vode iz reke Pek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета