BANCA INTESA U SARADNJI SA MINISTARSTVOM POLJOPRIVREDE POČELA ODOBRAVANJE SUBVENCIONISANIH KREDITA

Foto: Print screen

Foto: Print screen

Banca Intesa je i ove godine sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisala ugovor koji omogućava odobravanje i isplatu subvencionisanih dinarskih poljoprivrednih kredita.

Poljoprivredni krediti sa subvencijom u domaćoj valuti trenutno su cenovno najpovoljniji krediti na tržištu, sa rokovima otplate čak i do 60 meseci. U pitanju su kratkoročni i dugoročni kreditni zahtevi za ulaganja sa različitim namenama, kao što su: obrtna sredstva, mehanizacija i oprema, osnovno stado, i slično. Zahtev za subvencionisani kredit možete podneti u svim ekspoziturama Banca Intesa.

- U želji da ostanemo pouzdan partner našim klijentima, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, i ove godine snažno ulazimo u program subvencionisanih poljoprivrednih kredita. Nakon zaista odličnih rezultata koje smo do sada imali, očekujemo da će i ove godine najveći broj poljoprivrednika pokloniti poverenje upravo nama. Istakla bih da već u prvih nekoliko dana od početka prijema zahteva za ovu vrstu kredita, imamo odličan odziv poljoprivrednika iz čitave Srbije i podnete zahteve u vrednosti od preko 100 miliona dinara. Od izuzetne važnosti nam je da nastavimo sa aktivnim doprinosom daljem razvoju i jačanju domaće poljoprivredne proizvodnje, uz održavanje stabilnosti poslovanja naših klijenata.“, istakla je Maja Andonov, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa.

Banca Intesa u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Narodnom Bankom Srbije pruža značajan doprinos oporavku privrede od negativnih posledica korona virusa odobravanjem kredita iz garantne šeme za tekuću likvidnost i nabavku obrtnih sredstava mikro, malim i srednjim preduzećima.

Agroinfo.rs/bif.rs

BANCA INTESA U SARADNJI SA MINISTARSTVOM POLJOPRIVREDE POČELA ODOBRAVANJE SUBVENCIONISANIH KREDITA

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede. šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku, čime je produžen rok za podnošenje zahteva za subvencionisane agro kredite.

Zbog nezakonitih radnji i prevara u oblasti agrara, policija je uhapsila još dve osobe, dok se za jednom traga.

Svi zainteresovani mogu konkurisati za subvencionisani agro kredit kod odgovarajuće banke, a rok za prijavu je 1. novembar 2021. godine.

Pokrajinski fond raspisao je nove konkurse za razvoj poljoprivrede, čime su obuhvaćeni gotovo svi segmenti poljoprivredne proizvodnje. Novih 11 konkursa biće otvoreno do kraja godine ili do utroška sredstava.

Grad Subotica raspisao je Javni poziv registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima zainteresovanim za podnošenje zahteva za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava. Ovom prilikom, grad Subotica će učestvovati u sufinansiranju dela kamate na ove kredite.

Problemi sa kojima se suočavaju uzgajivači svinja javili su se usled nezadovoljstva otkupnom cenom, kao i zbog preteranog uvoza svinjskog mesa iz inostranstva. Ugovor koji je potpisan sa EU karakteriše se kao ugovor koji uništava srpsko svinjarstvo.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета