Britanski ribari u problemu prete im sa zabranom pristupa nekim francuskim lukama

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Francuska je saopštila da će britanskim ribarskim čamcima zabraniti pristup nekim francuskim lukama od sledeće nedelje ako dve zemlje ne postignu sporazum o licencama za ribolov.

Pariz je nagovestio i da bi mogao da ograniči dostavu energenata Normanskim ostrvima u kanalu Lamanš, navodi Asošiejted pres.

Otkako je Velika Britanija 1. januara ove godine napustila i jedinstveno tržište EU i carinsku uniju, odnosi Londona i Pariza su sve hladniji.

Francuska je oštro protestovala zbog prošlomesečne odluke Velike Britanije da ne odobri licence desetinama francuskih ribarskih čamaca za ribolov u njenim vodama. Pariz tvrdi da su ta ograničenja suprotna trgovinskom sporazumu Londona i Brisela za period posle Bregzita.

Desetine drugih francuskih čamaca je dobilo licencu za ribolov u britanskim vodama.

Britanska vlada je u sredu uveče osudila uzvratne mere koje je Francuska ranije danas najavila, navodeći da su „razočaravajuće i disproporcionalne“, prenosi agencija Frans pres.

„Pretnje Francuske su razočaravajuće i disproporcionalne i nisu u skladu sa onim što bi neko očekivao od bliskog saveznika i partnera“, navela je vlada u Londonu.

Agroinfo.rs/n1info.com

Britanski ribari u problemu prete im sa zabranom pristupa nekim francuskim lukama

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ptičiji grip hara Evropom, a u Francuskoj je od novembra prošle godine uništeno više od 13 miliona komada živine zbog ove pošasti.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa ambasadorom Francuske Pjer Košarom sa kojim je razgovarao o procesu evrointegracija u kome se nalazi Srbija i podršci koju nam na tom putu pruža Francuska.

Akcija poribljavanja ribnjaka Bager, omiljenog mesta za sportsko nadmetanje u pecanju, organizovana je od strane članova udruženja sportskih ribolovaca "Smuđ" iz Plandišta. Ribnjak je obogaćen sa 50 novih komada šaranske ribe.

U Kragujevcu će od 19. do 22. avgusta na lokaciji Šumadija sajma biti održan 12. Međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizm pod nazivom 'Kraguj M'. Sajam će se održati nakon jednogodišnje pauze zbog epidemije virusa.

Evropska komisija odlučila je da podrži građansku inicijativu kojom se traži zabrana kaveza za životinje koje se uzgajaju na farmama. Komisija je najavila da bi zabrana, kao deo revizije zakonodavstva o dobrobiti životinja, mogla da stupi na snagu 2027. godine. Ovo će se sprovesti u svrhu zaštite životinja.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je dva nova konkursa – za razvoj lovstva AP Vojvodine u 2021. godini i za podizanje novih ribnjaka rekonstrukciju postojećih, na području Vojvodine. U okviru konkursa za lovstvo biće dodeljeno 19,6 miliona dinara, a za ribarstvo je opredeljeno 20 miliona dinara. Konkurs za lovstvo otvoren je do 12.7.2021. a konkurs za ribarstvo do 15.9.2021.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета