Ribnjak 'Bager' u Plandištu obogaćen novim količinama šaranske ribe

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Akcija poribljavanja ribnjaka Bager, omiljenog mesta za sportsko nadmetanje u pecanju, organizovana je od strane članova udruženja sportskih ribolovaca "Smuđ" iz Plandišta. Ribnjak je obogaćen sa 50 novih komada šaranske ribe.

Iz udruženja "Smuđ" kažu da svaki primerak ribe teži između sedam i deset kolograma, što je ukupno oko 350 kilograma nove ribe, čime se unapredio kvalitet ribolova na zadovoljstvo svih onih koji pecaju na ovom mestu.

Udruženje je poznato po tome što svake godine organizuje brojne takmičarske i memorijalne turnire. čime aktivno doprinosi turističkoj ponudi i razvoju ribolova u opštini Plandište.

Agroinfo.rs

Ribnjak 'Bager' u Plandištu obogaćen novim količinama šaranske ribe

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Puštanjem čak 1.400 kilograma mlađi, odnosno, 7.000 jedinki jednogodišnjeg šarana, danas je na kanalu DTD u Srbobranu počela ovogodišnja redovna akcija poribljavanja JVP „Vode Vojvodine“.

Ribu treba često jesti, ne samo kada je post. Ovaj recept za prženog šarana je nešto zaista posebno. Pripremićete ga lako i brzo, a poseban ukus ribi će dati svinjska mast.

Nakon gotovo deset godina, ponovo je počelo poribljavanje Palićkog jezera autohtonim vrstama ribe, kada je na četiri lokacije bačeno prvih 150 kilograma soma.

Šaran sa suvim šljivama je jelo prepuno izuzetaka od pravila: prija i uz lagana crna vina, ko voli jede ga sa svežom ljutom paprikom, a šljiva dokazuje da nije voće nego povrće.

Ne čudi činjenica da je proizvodnja ribe u ovoj godini smanjena u odnosu na prošlu za oko 30 odsto, s obzirom na to da su površine pod ribnjacima sa 12.000-15.000 hektara smanjene na nešto ispod 5.000 hektara.

Francuska je saopštila da će britanskim ribarskim čamcima zabraniti pristup nekim francuskim lukama od sledeće nedelje ako dve zemlje ne postignu sporazum o licencama za ribolov.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета