Ribnjak 'Bager' u Plandištu obogaćen novim količinama šaranske ribe

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Akcija poribljavanja ribnjaka Bager, omiljenog mesta za sportsko nadmetanje u pecanju, organizovana je od strane članova udruženja sportskih ribolovaca "Smuđ" iz Plandišta. Ribnjak je obogaćen sa 50 novih komada šaranske ribe.

Iz udruženja "Smuđ" kažu da svaki primerak ribe teži između sedam i deset kolograma, što je ukupno oko 350 kilograma nove ribe, čime se unapredio kvalitet ribolova na zadovoljstvo svih onih koji pecaju na ovom mestu.

Udruženje je poznato po tome što svake godine organizuje brojne takmičarske i memorijalne turnire. čime aktivno doprinosi turističkoj ponudi i razvoju ribolova u opštini Plandište.

Agroinfo.rs

Ribnjak 'Bager' u Plandištu obogaćen novim količinama šaranske ribe

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Nakon gotovo deset godina, ponovo je počelo poribljavanje Palićkog jezera autohtonim vrstama ribe, kada je na četiri lokacije bačeno prvih 150 kilograma soma.

Šaran sa suvim šljivama je jelo prepuno izuzetaka od pravila: prija i uz lagana crna vina, ko voli jede ga sa svežom ljutom paprikom, a šljiva dokazuje da nije voće nego povrće.

Ne čudi činjenica da je proizvodnja ribe u ovoj godini smanjena u odnosu na prošlu za oko 30 odsto, s obzirom na to da su površine pod ribnjacima sa 12.000-15.000 hektara smanjene na nešto ispod 5.000 hektara.

Francuska je saopštila da će britanskim ribarskim čamcima zabraniti pristup nekim francuskim lukama od sledeće nedelje ako dve zemlje ne postignu sporazum o licencama za ribolov.

U Kragujevcu će od 19. do 22. avgusta na lokaciji Šumadija sajma biti održan 12. Međunarodni sajam lova, ribolova i lovnog turizm pod nazivom 'Kraguj M'. Sajam će se održati nakon jednogodišnje pauze zbog epidemije virusa.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je dva nova konkursa – za razvoj lovstva AP Vojvodine u 2021. godini i za podizanje novih ribnjaka rekonstrukciju postojećih, na području Vojvodine. U okviru konkursa za lovstvo biće dodeljeno 19,6 miliona dinara, a za ribarstvo je opredeljeno 20 miliona dinara. Konkurs za lovstvo otvoren je do 12.7.2021. a konkurs za ribarstvo do 15.9.2021.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета