Cena stoke na stočnim pijacama i klanicama u Srbiji 03.02.2021

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Prasad i ovnovi za priplod jeftiniji u Kragujevcu.

Cene prasadi, tovnih svinja, tovljenika i krmača za klanje

U klanicama na području Jablaničkog regiona vršen je otkup prasadi od 16 do 25 kilograma po ceni od 220 din/kg, tovljenika od 80 do 120 kilograma po ceni od 150 din/kg, tovljenika preko 120 kilograma po ceni od 140 din/kg i krmača za klanje na 120 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu, takođe su evidentirane niže prodajne cene prasadi od 16 do 25 kilograma, u iznosu od 220 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Čačku, zabeležene su niže prodajne cene prasadi od 16 do 25 kilograma na 230 din/kg i tovnih svinja od 80 do 120 kilograma na 150 din/kg.

Cene tovne junadi, bikova, teladi, priplodnih junica i krava za klanje
Na području južno-banatskog regiona otkupna cena tovne junadi preko 480 kilograma bila je viša u odnosu na protekli period. Cena je iznosila 200 din/kg.

U klanicama na području Beograda protekle sedmice zabeležen rast otkupnih cena tovnih bikova preko 500 kilograma, kako SM, tako i HF rase. Grla SM rase po ceni od 250 din/kg, a grla HF rase po ceni od 230 din/kg.

Klaničari sa područja Šumadijskog regiona protekle su sedmice po nižim cenama u odnosu na prethodni period otkupljivali teladi SM rase do 160 kilograma, a po višim cenama otkupljivali krave za klanje SM rase. Cena teladi je dostigla iznos od 400 din/kg, dok je cena krava za klanje bila 155 din/kg.

Na pijaci žive stoke u Kraljevu su se mogla pazariti telad SM rase, tovni bikovi preko 500 kilograma SM rase, priplodne junice i krave za klanje. Cene svih navedenih kategorija goveda bile su na prošlonedeljnom nivou.

Cene jaradi, jagnjadi, ovnova za priplod i ovaca
Rast prodajne cene jaradi i jagnjadi zabeležen je u prethodnoj nedelji na stočnoj pijaci u Leskovcu. Jagnjad su se najčešće mogla pazariti po ceni od 280 din/kg, dok su jarad mogla po ceni od 210 din/kg.

Na stočnoj pijaci u Kragujevcu zabeleženo pojeftinjenje prodajne cene ovnova za priplod, pošto su se najčešće mogli pazariti za 35.000 dinara po grlu.

Cena jagnjadi jeftinija, a cena ovaca skuplja na pijaci žive stoke u Požarevcu, cena jagnjadi u iznosu od 250 din/kg, a cena ovaca u iznosu od 120 din/kg.

 

Izvor:agromedia.rs

 

Cena stoke na stočnim pijacama i klanicama u Srbiji 03.02.2021

Komentari

Most of the concerns surrounding soyfoods have to do with their impact on the many bodily systems influenced by estrogen cialis cost

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Pogledajte kako su se kretale cene jagnjadi, prasadii kao i ostale cene žive stoke na pijacama u Srbiji.

Usled nepovoljnih uslova i loše poljoprivredne politike, stočari u Srbiji kažu da je moguće da će ovim povodom biti organizovan protest, jer su nezadovoljni čitavom situacijom.

Užice su zabeležile nižu cenu tovnih bikova, dok su u Požarevcu zabeležili nižu cenu teladi.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета