Crédit Agricole banka odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Crédit Agricole Srbija odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu

Crédit Agricole Srbija, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu u dinarima sa fiksnim kamatnim stopama koje iznose samo 1% do 3% na godišnjem nivou.

Ovi krediti su namenjeni za nabavku kvalitetnih grla stoke, stočne hrane, mehanizacije i opreme, te za ulaganja u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva. Sredstva su namenjena fizičkim i pravnim licima u nacionalnoj valuti sa fiksnim kamatnim stopama koje iznose od 1 do 3 odsto na godišnjem nivou. Za povlašćene kategorije, u koje spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi farmeri – do 40 godina starosti i nosioci gazdinstava koja su registrovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kamatna stopa iznosi 1%, dok je za ulaganja u mehanizaciju od 1% do 3%.

Za fizička lica i preduzeetnike, maksimalan iznos kredita iznosi 6 miliona dinara, dok za pravna lica iznosi 18 miliona dinara. Rokovi otplate, u zavisnosti od namene, kreću se od 3 do 5 godina, a naknada za otplatu kredita je 1.5%.

Rok za podnošenje zahteva za kredit je 01. novembar 2021. godine, a s obzirom na to da je ukupan iznos sredstava ograničen, bankarski službenici Crédit Agrciole banke za poljoprivredno bankarstvo su već sada na raspolaganju zainteresovanim klijentima za savetodavne usluge i detaljnije informacije o ovom programu.

Agroinfo.rs

Crédit Agricole banka odobrava subvencionisane kredite za poljoprivredu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo poljoprivrede. šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku, čime je produžen rok za podnošenje zahteva za subvencionisane agro kredite.

Zbog nezakonitih radnji i prevara u oblasti agrara, policija je uhapsila još dve osobe, dok se za jednom traga.

Svi zainteresovani mogu konkurisati za subvencionisani agro kredit kod odgovarajuće banke, a rok za prijavu je 1. novembar 2021. godine.

Pokrajinski fond raspisao je nove konkurse za razvoj poljoprivrede, čime su obuhvaćeni gotovo svi segmenti poljoprivredne proizvodnje. Novih 11 konkursa biće otvoreno do kraja godine ili do utroška sredstava.

Grad Subotica raspisao je Javni poziv registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima zainteresovanim za podnošenje zahteva za kratkoročne kredite za nabavku obrtnih sredstava. Ovom prilikom, grad Subotica će učestvovati u sufinansiranju dela kamate na ove kredite.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета