Digitalna aplikacija "Nektar hektar" za unapređenje srpskog voćarstva

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Kompanija Nektar saopštila je danas da je započela proces digitalizacije poljoprivrednog lanca snabdevanja kroz kreiranje posebne aplikacije i digitalne baze podataka „Nektar hektar“.

Ta aplikacija, kako se navodi je od 25. marta  dostupna na Google Play Store-u, a cilj joj je unapredjenje komunikacije i modernizacije procesa u cilju sledljivosti sirovina, bolje kontrole dnevnika zaštite i edukacije proizvodjača o primeni najsavremenijih metoda zaštite, elektronskog korišćenja dokumentacije i pravovremenog savetovanja farmera.

Aplikacija je osmišljena kao svakodnevni alat koji unapredjuje rad proizvodjača voća na teritoriji Srbije, a posebno proizvodjača koji se nalaze na teritoriji opština u okolini Nektarovih fabrika za preradu u Vladičinom Hanu, Bačkoj Palanci i Arilju.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao je tim povodom da Ministarstvo podržava razvoj poljoprivrede primenom savremenih naučnih dostignuća i digitalnih tehnologija.

„Aplikacija ‘Nektar hektar’ predstavlja  iskorak u saradnji poljoprivrednih proizvodjača i otkupljivača, odnosno prehrambene industrije. Ovakve inicijative su način kako privreda i poljoprivrednici mogu da saradjuju, ali i dodatni način da pratimo sledljivost proizvodnje od njive do trpeze’, rekao je Nedimović.

Direktor nabavke u kompaniji Nektar Vladimir Jovanović rekao je da ta aplikacija predstavlja važan korak unapredjenja komunikacije.

„Aplikacija modernizuje poljoprivredu i to najviše u domenu praćenja sirovina, stalne edukacije farmera o najsavremenijim alatima i zaštitama, online savetovanja, zapravo time kreiramo jedinstveni Block Chain sistem u poljoprivredi“, rekao je Jovanović.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Digitalna aplikacija "Nektar hektar" za unapređenje srpskog voćarstva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Najnovija aplikacija Republičkog geodetskog zavoda pod nazivom "Katastarski alarm" kreirana je sa ciljem da vlasnika ili bilo koga ko ima pravni interes, alarmira o svim promenama u vezi sa nepokretnošću.

Mobilnu aplikaciju je razvila domaća kompanija HyperEther iz Novog Sada, a korisnici Android i iOS uređaja mogu je besplatno preuzeti na Play, odnosno AppStore-u.

Nova studija Univerziteta u Arizoni ima za cilj da razvije mobilnu aplikaciju za procenu ishrane koju će koristiti istraživači i koja će učesnicima studije pomoći da prate unos zasićenih masti i dodatog šećera.

Rast stanovništva i klimatske promene vrše značajan pritisak na poljoprivredni sektor što bi trebalo značajno da poveća upotrebu održivih metoda. Predstavljamo vam aplikaciju koja je izuzetno popularna u poljoprivredi susedne Mađarske.

Dronovi su u poljoprivredi postali veoma česta pojava i kod nas i u svetu, a najnovija idejna rešenja će vas zaista oduševiti.

Još jedna aplikacija koja će u značajnoj meri pomoći poljoprivrednicima i unaprediti poljoprivrednu proizvodnju je patentirana u Škotskoj.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета