Nova aplikacjia za praćenje prekomernog unosa masti i šećera koja će unaprediti ljudsko zdravlje

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Nova studija Univerziteta u Arizoni ima za cilj da razvije mobilnu aplikaciju za procenu ishrane koju će koristiti istraživači i koja će učesnicima studije pomoći da prate unos zasićenih masti i dodatog šećera.

Kako istraživanja pokazuju, gotovo 700.000 prevremenih smrtnih slučajeva godišnje  među odraslima u SAD uzrokovano je prekomernim unosom zasićenih masti i dodatog šećera. Zbog toga nutricionistička praćenja i istraživanja usmerena na poboljšanje zdravlja često predstavljaju izazov zbog brojnih ograničenja.

Upravo nova aplikacija koja se razvija u oblasti zdravstvenih nauka imaće značajnu ulogu u tačnijem praćenju unosa zasićenih masti i dodatog šećera.

Ova aplikacija će biti prva, potpuno automatizovana mobilna alatka za procenu dijeteske ishrane, što će moći da se koristi za prikupljanje tačnijih podataka o ishrani koje će koristiti istraživači. Takođe, ova aplikacija će biti važan instrument koji će omogućiti stručnjacima da pruže bolje preporuke za poboljšanje zdravlja.

Agroinfo.rs 

Nova aplikacjia za praćenje prekomernog unosa masti i šećera koja će unaprediti ljudsko zdravlje

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Osnovni mikronutrijenti neopodni organizmu za normalno funkcionisanje su ugljeni hidrati, proteini i masti. Masti, kako biljnog, tako i životinjskog porekla su važne, jer bez njih ne bi mogao da se odvija niz funkcija u organizmu. Postoje različite vrste masti, a transmasti su najopasnije, zato ih treba izbegavati.

U moru dijeta, koje obećavaju kule i gradove, veliki je broj onih koje na kraju razočaraju svoje korisnike. Intuitivna ishrana je pravac koji tek odnedavno stiče popularnost.

Bik Veliša, austrijski Simentalac iz Mačve, jedna je od atrakcija ovogodišnjeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Iako često slušamo kako naša zemlja ima jednu od najbrže rastućih ekonomija u ovom delu Evrope, pa čak i sveta, zvanični podaci Evrostata o stopi siromštva itekako teraju na razmišljanje i pokazuju koliko je ovo kod nas i dalje veliki problem.

Priroda je naš moćni saveznik, a da je moguće izbeći lekove, pokazuje i primer Milice Vujić, lekara prirodne medicine, energoterapeuta, instruktora joge i kondicionog trenera.

Najnovija aplikacija Republičkog geodetskog zavoda pod nazivom "Katastarski alarm" kreirana je sa ciljem da vlasnika ili bilo koga ko ima pravni interes, alarmira o svim promenama u vezi sa nepokretnošću.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета