Doneta Uredba o ograničavanju cene hleba od brašna T-500 na 46 dinara

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Vlada Republike Srbije je juče na sednici donela Uredbu kojom se ograničava maksimalna maloprodajna cena hleba od brašna T-500.

Uredbom o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, Vlada Srbije je na predlog Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ograničila maksimalnu maloprodajnu cenu hleba od brašna T-500 na 46 dinara u narednih šest meseci sa mogućnostima produženja.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić izjavila je da je planirana intervencija iz robnih rezervi od 30.000 tona brašna, a potom, ukoliko bude potrebe, Republičke robne rezerve će odreagovati dodatnim količinama. Takođe je rekla da se Uredba donosi u cilju osiguranja snabdevenosti tržišta i očuvanja cenovne stabilnosti ove osnovne životne namirnice zbog skoka cena žitarica i brašna, koje su dostigle rekordni nivo u svetu i kod nas.

Agroinfo.rs

Doneta Uredba o ograničavanju cene hleba od brašna T-500 na 46 dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Rat u Ukrajini doveo je do brojnih poremećaja na svetskom tržištu i do poskupljenja na svim nivoima. Poljoprivrednici u Nemčkoj strahuju da bi cene i dalje mogle da rastu, naročito u sektoru žitarica.

Ratno stanje u Ukrajini se odražava na ceo svet. Pored poskupljenja goriva i struje, poskupljuju i osnovne životne namirnice, pa je tako za kilogram hleba danas u Italiji potrebno izdvojiti i do 10 evra.

Uredba o ograničavanju cena naftnih derivata stupila je na snagu danas i trajaće do 11. aprila, odnosno 30 dana, tako da su poznate nove cene goriva.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da Radna grupa Vlade Srbije razmatra produžetak važenja Uredbe o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica koja je počela da važi pre nekoliko meseci.

Nakon odluke Vlade Srbije da ograniči cene osnovnih životnih namirnica, usvojene su izmene Uredbe o ovom ograničenju.

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, dok su za prekršioce ove mere zaprećene kazne.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета