Ograničene cene osnovnih životnih namirnica narednih 60 dana, prekršiocima sleduju kazne

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, dok su za prekršioce ove mere zaprećene kazne.

Doneta je odluka da se ograniči visina cena osnovnih životnih namirnica - jestivog suncokretovog ulja, kristal šećera, brašna tip T-400, svinjskog mesa (but) i UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine, piše Glas javnosti.

Odluka će bti primenjivana narednih 60 dana, a za kršenje navedenih odredbi predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine. Takođe, proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

Ograničenje cena se uvodi kako bi se otklonile štetne posledice, kao i da bi se sprečili poremećaji na tržištu, a važe za redovne cene proizvoda, odnosno cene pre eventualnog sniženja.

Agroinfo.rs

Ograničene cene osnovnih životnih namirnica narednih 60 dana, prekršiocima sleduju kazne

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Snažan pad cena prirodnog gasa u Evropi omogućava najvećim proizvođačima đubriva da nastave proizvodnju uz znatno niže troškove.

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Cene reprodukcionog materijala, sredstava rada i usluga u poljoprivredi u III kvartalu 2022. godine, u odnosu na isti kvartal 2021. godine, povećane su za 28,7%, objavio je Republički zavod za statistiku.

Ko god je imao ovaj problem zna koliko je zapravo naporno odlediti i očistiti zamrzivač.

Koliko se zadrži trenutna otkupna cena ili tovljenici uskoro poskupe, što stočari priželjkuju, moguće je očekivati da pojedini obori više ne budu prazni

Cene proizvoda i usluga lične potrošnje u aprilu 2022. godine, u odnosu na mart 2022. godine, u proseku su povećane za 1,5%.Potrošačke cene u aprilu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 9,6%, dok su u poređenju sa decembrom 2021. godine u proseku povećane za 4,3%.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета