Ograničene cene osnovnih životnih namirnica narednih 60 dana, prekršiocima sleduju kazne

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela odluku o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, dok su za prekršioce ove mere zaprećene kazne.

Doneta je odluka da se ograniči visina cena osnovnih životnih namirnica - jestivog suncokretovog ulja, kristal šećera, brašna tip T-400, svinjskog mesa (but) i UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, tako da one ne prelaze nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine, piše Glas javnosti.

Odluka će bti primenjivana narednih 60 dana, a za kršenje navedenih odredbi predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine. Takođe, proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci.

Ograničenje cena se uvodi kako bi se otklonile štetne posledice, kao i da bi se sprečili poremećaji na tržištu, a važe za redovne cene proizvoda, odnosno cene pre eventualnog sniženja.

Agroinfo.rs

Ograničene cene osnovnih životnih namirnica narednih 60 dana, prekršiocima sleduju kazne

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Republička direkcija za robne rezerve počela je da šalje ugovore o isporuci brašna mlinarima i pekarima koji su se našli na spisku za subvencionisano brašno, dostavljenom direkciji i ovo brašno biće podeljeno sledeće nedelje, najavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić

Nakon odluke Vlade Srbije da ograniči cene osnovnih životnih namirnica, usvojene su izmene Uredbe o ovom ograničenju.

Ponekad je zaista važno koristiti određenu vrstu brašna kako bi krajnji rezultat bio savršen.

Prženu hranu lekari i nutricionisti ne preporučuju, ali postoji nekoliko trikova koje možete iskoristiti kako bi vaš obrok bio zdraviji.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета