Dva lica osumnjičena da su malverzacijama oštetila Direkciju za robne rezerve za 74 miliona dinara

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

U Kraljevu je uhapšeno lice A.R. (49) zbog sumnji da je sa još jednom osobom, koja je od ranije u pritvoru, oštetilo Direkciju za robne rezerve za oko 74 miliona dinara.

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsila A.R. (49) zbog sumnje na izvršene malverzacije sa robom koja je u vlasništvu Republičke direkcije za robne rezerve.

A.R. je osumnjičen da je kao odgovorno lice firmi „NC Anik“ i „Ric Co“ od novembra 2015. do novembra 2016. godine, pomogao S. N. (56), odgovornom licu firme „05 Sanikol“ da otudji 1.218.580 kilograma merkantilne pšenice koja je bila poverena na čuvanje tom privrednom društvu.

„On je osumnjičen da je nakon zaključenja Ugovora o zajmu, kojim je Republička direkcija za robne rezerve preduzeću ‘NC Anik’ dala na zajam 700 tona šećera i zasnivanja i upisa hipoteke nad procenjenom nepokretnošću u korist zajmodavca, pomogao S.N. da preuzetu robu isporuči kupcu“, saopštio je MUP.

Navodi se da je 53.329.749 dinara stečenih od prodaje šećera uplaćeno na račun preduzeća „Ric Co“ koje je posredovalo u prodaji, a da je novac odmah preusmeren na tekuće račune više fizičkih lica, nakon čega je podignut i predat osumnjičenima S.N. i A. R.

„Na taj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 61.433.749 dinara, dok su kriminalnim radnjama oštetili Republičku direkciju za robne rezerve za 73.984.754 dinara“, piše u saopštenju.

Osumnjičenom A.R. odredjeno je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju, biće priveden nadležnom tužilaštvu.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Dva lica osumnjičena da su malverzacijama oštetila Direkciju za robne rezerve za 74 miliona dinara

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je pozvalo proizvođače hleba da se prijave za kupovinu brašna iz robnih rezervi države po subvencionisanoj ceni od 33 dinara za kilogram sa uključenim PDV-om

Policija u Kragujevcu, Aranđelovcu i Topoli uhapsila je 25 odgovornih lica poljoprivrednih gazdinstava osumnjičenih da su prevarom oštetili budžet Srbije za više od 41 milion dinara na osnovu podsticaja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, saopštio je MUP.

Policija je u poslednje vreme uhapsila veliki broj ljudi koji se sumnjiče da su vršili malverzacije i nezakonito uzimali sredstva iz poljoprivrednih fondova.

Zbog nezakonitih radnji i prevara u oblasti agrara, policija je uhapsila još dve osobe, dok se za jednom traga.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета