Fabrika za proizvodnju pijaće vode otvorena u Bačkom Monoštoru

Foto: vojvodina.gov.rs

Foto: vojvodina.gov.rs

Zahvaljujući zajedničkom projektu Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata, za stanovnike još jednog naseljenog mesta na somborskoj teritoriji obezbeđena je zdrava pijaća voda otvaranjem fabrike u Bačkom Monoštoru.

Gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić svečano su otvorili fabriku za proizvodnju pijaće vode u Bačkom Monoštoru.

Božić je poručio da će Sekretarijat i Grad Sombor nastaviti zajednički da realizuju projekte vodosnabdevanja.

– Sekretarijat za poljoprivredu finansirao je sa 20 miliona dinara pomenuti projekat, ostatak sredstava obezbedio je Grad Sombor, a ukupna vrednost investicije je 65 miliona dinara bez PDV-a. Istakao bih da je veoma značajno za građane Bačkog Monoštora što smo rešili problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom i, naravno, nastavljamo dalje sa zajedničkim ulaganjima Sekretarijata za poljoprivredu i Grada Sombora da rešavamo probleme vezane za pijaću vodu i u drugim mestima. I ove godine Grad Sombor konkurisao je za sredstva za izgradnju rezervoara u naseljenom mestu Stapar. Sekretarijat za poljoprivredu izdvojio je 40 miliona dinara, deo sredstava obezbedio je Grad Sombor, a završetak radova očekujemo do kraja godine – rekao je Božić.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković najavio je da će uskoro i stanovnici Stapara i Doroslova dobiti pijaću vodu u svojim domovima.

– Najbitnije je da su stanovnici Bačkog Monoštora konačno dobili pijaću vodu. Svakako da su dobre vesti za stanovnike Stapara i Doroslova da su počeli radovi na izgradnji buster stanice, zajednički projekat Pokrajinskog sekretarijata i Grada Sombora, kao i to što će lokalna samouprava i narednih godina izdvajati znatna sredstva za vodosnabdevanje. Svesni smo toga da u 21. veku svi stanovnici našeg grada i naših naseljenih mesta treba da imaju pijaću vodu. Pripremamo projekte za naseljeno mesto Telečka, pripremaćemo ih i za Gakovo, imamo gotov projekat za dovodnik za Stanišić i to su prioriteti, a zatim bi trebalo da usledi i zamena cevovoda u naseljenim mestima – naveo je Ratković.

Otvaranju su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus, direktor JKP “Vodovod“ Bezdan Dejan Kubatov i predstavnici lokalne samouprave.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Fabrika za proizvodnju pijaće vode otvorena u Bačkom Monoštoru

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

"Tesla Motors", kompanija u vlasništvu Ilona Maska, najbogatijeg čoveka na svetu, obratila se novosadskom proizvođaču mineralne vode "Minakva" za zahtevom za saradnju.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Gradska pivnica u Somboru ponuđena je na prodaju po početnoj ceni od 75 miliona dinara kroz stečaj firme Tepkos iz Čonoplje, objavio je danas stečajni upravnik, prenosi RTV.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета