Hleb u Vranju poskupeo za 10 odsto, najavljena poskupljenja i drugih pekarskih proizvoda

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Nove cene hleba u Vranju su na snazi od pre dva dana. U ovom gradu u svim privatnim pekarama je cena hleba veća za deset odsto u proseku, a Vranjanci navode i zašto se ovo dešava.

Obična vekna hleba u Vranju sada se prodaje po ceni od 35, do 55 dinara, u zavisnosti od gramaže i vrste hleba.

- Porast cena hleba uslovljen je pre svega većom cenom brašna,  struje, ali i cenom rada – rekao je za 'Danas' jedan od lokalnih pekara u Vranju.

Uočljivo je bilo da se u većini vranjanskih pekara hleb po „novoj ceni“  prodavao uz obavezno  izdavanje fiskalnih računa, što do sada u većini pekara u Vranju nije bio običaj.

Osim više cene hleba, u Vranju najavljuju i više cene drugih pekarskih proizvoda, odnosno povećanje za 'regularnih deset odsto'. Tako se očekuje da će cena bureka biti oko 120 dinara, a svežih kiflica 300-350 dinara.

Agroinfo.rs/danas.rs

Hleb u Vranju poskupeo za 10 odsto, najavljena poskupljenja i drugih pekarskih proizvoda

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Rat u Ukrajini doveo je do brojnih poremećaja na svetskom tržištu i do poskupljenja na svim nivoima. Poljoprivrednici u Nemčkoj strahuju da bi cene i dalje mogle da rastu, naročito u sektoru žitarica.

Zalihe brašna u Crnoj Gori procenjuju se na deset do 15 dana, a ukoliko naša zemlja ne ukine zabranu do kraja sedmice, brašno i pšenica uvoziće se sa drugih tržišta po znatno višim cenama. Na kraju, ovo ponovo može biti razlog poskupljenja pekarskih proizvoda.

Ratno stanje u Ukrajini se odražava na ceo svet. Pored poskupljenja goriva i struje, poskupljuju i osnovne životne namirnice, pa je tako za kilogram hleba danas u Italiji potrebno izdvojiti i do 10 evra.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета