Конкурс за хладњаче и опрему АП Војводина

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Велике количине плодова у јесен треба чувати током зиме, конкурс хладњаче и опрема за обраду и паковање производа у АП Војводини, крајњи рок за пријаву до 6. марта 2020. године

Максималан износ 3,5 милиона динара по једној пријави. Субвенција до 60% од вредности инвестиције (без ПДВ-а). Минимална вредност за учешће је 200.000,00 динара.

Конкурс се односи на:

Сектор воће
Сектор грожђе
Сектор поврће (укључујући печурке)
Сектор цвеће
Сектор остали усеви.
Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 06.03.2020. године.

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу износе до 130.000.000,00 динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60% од укупно прихватљивих трошкова инвестиције. За подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лица млађи од 40 година бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 70% од прихватљивих трошкова инвестиције (у случају да правно лице има више оснивача и уколико је само један оснивач старији од 40 година, а други млађи, бесповратна средства утврђују се у износу до 60% од прихватљивих трошкова инвестиције).

Приликом обрачуна, узима се вредност прихватљивих трошкова инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ). Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 3.500.000,00 динара. Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 120.000,00 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност прихватљивих трошкова инвестиције једнака 200.000,00 динара или већа од тог износа. Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по конкурсу за једну врсту производње и једну подтачку

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу намењена су за инвестиције у Сектору воће, грожђе, поврће (укључујући печурке) и цвеће, и то: 1. Набавка бокс палета за транспорт и складиштење производа;

2. Набавка опреме-линија за чишћење и прање производа;

3. Набавка опреме-линија за бербу, сортирање и калибрирање производа;

4. Набавка опреме-линија за паковање и обележавање производа;

5. Набавка опреме за орезивање, дробљење, сечење и уклањање остатака након резидбе воћних врста;

6. Машине за убирање односно скидање усева; У Сектору воће, грожђе, поврће (укључујући печурке) и цвеће и Сектору остали усеви:

7. Набавка остале опреме (ГПС навигација и др.);

8. Соларни панел системи са пратећом опремом за покретање пумпи за наводњавање.

За набавку дрвених бокс палета максималан износ бесповратних средстава износи највише до 2.500,00 динара/комаду, а максимално до 700.000,00 динара, односно 2.750,00 динара/комаду, а максимално до 770.000,00 динара, за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лица млађи од 40 година, а за земљорадничке задруге односно сложене земљорадничке задруге максималан износ бесповратних средстава износи највише до 1.200.000,00 динара.

За набавку пластичних бокс палета максималан износ бесповратних средстава износи највише до 4.500,00 динара/комаду, а максимално до 2.000.000,00 динара, односно 4.950,00 динара/комаду, а максимално до 2.200.000,00 динара, за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лица млађи од 40 година, а за земљорадничке задруге односно сложене земљорадничке задруге максималан износ бесповратних средстава износи највише до 3.500.000,00 динара.
За набавку опреме (линија за чишћење и прање производа, линија за бербу, сортирање и калибрирање производа, за орезивање, дробљење, сечење и уклањање остатака након резидбе воћних врста, за убирање односно скидање усева) максималан износ бесповратних средстава износи највише до 700.000,00 динара, односно до 770.000,00 динара, за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лица млађи од 40 година.

Конкурс за хладњаче и опрему
За набавку опреме за паковање и обележавање производа, максималан износ бесповратних средстава износи највише до 1.500.000,00 динара по кориснику за наведену опрему, односно 1.650.000,00 динара по кориснику за наведену опрему, за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лица млађи од 40 година.

За набавку соларних панел система са пратећом опремом за покретање пумпи за наводњавање максималан износ бесповратних средстава износи највише до 500.000,00 динара по хектару, а максимално до 1.500.000,00 динара по кориснику за наведену опрему, односно 550.000,00 динара, а максимално до 1.650.000,00 динара по кориснику за наведену опрему, за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лица млађи од 40 година.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и која се налазе у активном статусу, и то:

1. физичко лице: – носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства; – предузетник носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

2. правно лице: – привредно друштво носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства, – земљорадничка задруга и сложена задруга носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства.

Подстицаји се остварују за инвестиције у следећим секторима:

извор Покрајински секретаријат за пољопривреду, шумарство и водопривреду АП Војводине

/agroinfonet.com

Конкурс за хладњаче и опрему АП Војводина

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета