Krediti za pogođene epidemijom izjavio ministar

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Kreditna podrška za tekuću likvidnost ići će kroz Upravu za agrarna plaćanja i subvencije, rekao je Nedimović za RTS.

On je naveo da se podrazumeva i sektorska podrška za poljoprivredne aktivnosti koje su posebno bile izložene tokom epidemije, kao što su ugostiteljstvo, male mlekare i zelene pijace.

Rekao je da će poljoprivrednicima biti dozvoljen izlazak na njive, uz starosno ogranićenje do 70 godina, bez obzira na policijski čas ako su na traktoru ili drugom poljoprivrednom oruđu, jer se njive omoraju obrađivati, a u jeku je setva kukuruza.

Mi se pripremamo za najgori scenario i gledamo da izađemo svakome u susret, rekao je Nedimović.

Izvor:domacinskakuca.rs

Krediti za pogođene epidemijom izjavio ministar

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta koji je održan 11. februara, rekavši da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da ih on poseti u Šapcu.

Povodom nedavno održanih sastanaka sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede im se zahvaljuje i pruža punu podršku u svakom daljem naporu da se položaj poljoprivrednika u Srbiji zaštiti i dodatno unapredi, posebno kroz zajedničku saradnju nadležnih institucija i udruženja.

Ministarstvo poljoprivrede. šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmeni pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na kreditnu podršku, čime je produžen rok za podnošenje zahteva za subvencionisane agro kredite.

Policija je u poslednje vreme uhapsila veliki broj ljudi koji se sumnjiče da su vršili malverzacije i nezakonito uzimali sredstva iz poljoprivrednih fondova.

Svi zainteresovani mogu konkurisati za subvencionisani agro kredit kod odgovarajuće banke, a rok za prijavu je 1. novembar 2021. godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета