LAKŠA PROCEDURA: I ove godine isplata podsticaja u biljnoj proizvodnji bez podnošenja zahteva

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

U cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, zbog nepovoljne epidemiološke situacije i u ovoj godini će se proces isplata vršiti bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj u Upravi za Trezor.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2021. godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2022. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Obračun će se vršiti po osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na dan 30.09.2021. godine.

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30.09.2020 do 30.09.2021 godine, ili pre tog perioda, a koji u 2021. godini nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese: podsticaji.pohektaru@minpolj.gov.rs od 1. marta do 30. aprila 2022. godine.

Dovoljno je dostaviti podatke o podnosiocu zahteva, i to:
– ime i prezime
– matični broj (JMBG)
– broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG)

Korisnicima koji nisu tehnički u mogućnosti da upute mejl, biće dostupne filijale Uprave za Trezor.

Iz Uprave apeluju na sve korisnike da postupe prema navedenim instrukcijama kako bi proces isplate tekao što efikasnije, a na navedenu mejl adresu ne treba upućivati podatke ukoliko je neko u 2021. godini ostvario pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji (podsticaje „po hektaru“).

Dodatne informacije mogu se dobiti na neki od telefona Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: +381 11 30 20 100 ili +381 11 30 20 101, kao i putem mejla uap.kontaktcentar@minpolj.gov.rs.

Poljoprivrednim proizvođačima uključenim u organsku biljnu proizvodnju podsticaji za površine pod organskom proizvodnjom isplaćivaće se na osnovo Zahteva za organsku biljnu proizvodnju koji Upravi za trezor poljorivredni proizvođači dostavljaju u periodu od 3. maja do 30. juna tekuće godine.

Agroinfo.rs

LAKŠA PROCEDURA: I ove godine isplata podsticaja u biljnoj proizvodnji bez podnošenja zahteva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kao prošle i ove godine duvan u Mačvi je pre berača obrala suša, pa proizvođači procenjuju da će rod biti manji u proseku za 40 odsto od očekivanog.

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Prema najnovijoj odluci Vlade Republike Srbije odobrene su kvote za izvoz pšenice, brašna i rafinisanog suncokretovog ulja.

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Ministarstvo poljoprivrede sa Upravom agrarna plaćanja raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje vina u 2022. godini. Za ove namene je opredeljeno 41 milion dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета