Opština Nova Crnja obezbedila tri miliona dinara subvencija za poljoprivredu, najviše sredstava namenjeno ratarima

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Opština Nova Crnja za potrebe subvencionisanja poljoprivrede je obezbedila 3 miliona dinara, dok će najviše sredstava (1,6 miliona dinara) biti izdvojeno za ratarstvo, dok je za voćarstvo i vinogradarstvo, povrtarstvo i cvećarstvo izdvojeno million dinara. Za unapređenje pčelarstva predviđeno je 400 hiljada dinara.

Gazdinstva koja konkurišu mogu ostvariti pravo na najviše 100.000 dinara subvencija, a sredstva moraju biti uložena u fizičku imovinu odnosno investiciju.

Svi koji su prethodne dve godine u ovoj opštini koristili ova sredstva, ne mogu učestvovati na konkursu. Rok za podnošenje prijava je 19. maj, nakon čega će opštinska komisija rangirati prijave i odrediti iznos sredstava na koje poljoprivredni proizvođači mogu da računaju, prenosi agrotv.net.

Tekst konkursa pronađite OVDE

Obrazac prijave pronađite OVDE

Agroinfo.rs

Opština Nova Crnja obezbedila tri miliona dinara subvencija za poljoprivredu, najviše sredstava namenjeno ratarima

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Posle četiri izuzetno loše godine, uzgajivači kajsija u Srbiji kažu da je ove godine rod mnogo bolji

Srbija veoma izložena i podložna prirodnim opasnostima koje su posledica klimatskih promena

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ u utorak 14. juna blokiraće saobraćaj na magistralnom putu između Požarevca i autoputa.

Danas je u zgradi Ujedinjenih nacija u Beogradu predstavljen internet portal dim.rs preko kojeg će moći da se detektuju i prate požari na poljoprivrednim područjima u Srbiji. Ovi požari obično nastaju kao posledica ljudskih aktivnosti, kao što je praksa paljenja žetvenih ostataka.

Pšenicu i druge useve ugrožava trenutni nedostatak vlage što usporava rast biljaka, ali iz Nezavisne asocijacije poljoprivrednika Srbije kažu da stanje još uvek nije alarmantno.

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета