Nedimović: Moguć izvoz repova, ušiju i papaka u Vijetnam

Foto:Pixabay free

Foto:Pixabay free

Posle tri decenije, pileće meso iz Srbije naći će se od Nove godine na tržištu Evropske unije, dok svinjsko meso čeka poslednju kontrolu u februaru. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da se dogovaraju o izvozu u Vijetnam svega što inače ostaje i baca se – repova, ušiju, papaka.

Branislav Nedimović ističe da je svako novo tržište prilika za razvoj. Smatra da je šansa Srbije i u svežem mesu i u mesnim prerađevinama.

-Ima i jedna stvar koju ljudi često ne razumeju. Nije svinjsko meso samo but, nije samo krmenadla. Imate i drugih delova koji ne mogu da se prodaju na nekim tržištima, objašnjava Nedimović.

Kaže da sa premijerkom Anom Brnabić pokušava da se dogovori o izvozu u Vijetnam svega što inače ostaje i baca se – repova, ušiju, papaka…

-To je u Vijetnamu delikates roba. Hoćemo da prodamo sve što imamo, a ne da dođemo u situaciju da prodajemo samo meso, a ostalo pobacamo. Automatski su i troškovi veći i ne može da bude veća cena na tržištu, ističe Nedimović.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Nedimović: Moguć izvoz repova, ušiju i papaka u Vijetnam

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta koji je održan 11. februara, rekavši da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da ih on poseti u Šapcu.

Pokret „1 od 5 miliona“ saopštio je danas da je izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da „skok cene ulja na mesečnom nivou nije ni pola espresa u kafiću“ vrhunski bezobrazluk.

Nova zakonska rešenja koja su u pripremi u oblasti penzijskog osiguranja poljoprivrednika "napraviće revoluciju", najavio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Sa leskovačkim proizvođačima paradajza u selu Svirce sastao se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je najavio pomoć države u rešavanju njihovih problema.

Za mala poljoprivredna gazdinstva, ali i za preduzeća juče je počela prijava za novčane podsticaje, koje daje država u saradnji sa Svetskom bankom. Maksimalni iznos, koji jedno gazdinstvo bespovratno može dobiti je 25.000 evra, dok će firme moći da računaju i na 200.000 evra. Sa ukupnim budžetom od 38 miliona dolara, projekat će trajati tri godine.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета