Šta je Nedimović sve obećao u Leskovcu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Sa leskovačkim proizvođačima paradajza u selu Svirce sastao se ministar poljoprivrede Branislav Nedimović koji je najavio pomoć države u rešavanju njihovih problema.

Srbija će, kako je rekao, uložiti u prerađivačke i infrastrukturne kapacitete u leskovačkom kraju, koji je simbol za proizvodnju paradajza. Najavio je i da će ministarstvo u narednih 15 dana pomoći poljoprivrednicima da reše nagomilane obaveze prema bankama, kako bi im se eventualno prolongiralo izmirivanje dugova za vreme kada bude dobra cena, preneo je Tanjug.

JUGpres TV je objavila šta  je sve ministar obećao proizvođačima i to možete pogledati ovde:

Šta je Nedimović sve obećao u Leskovcu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vlada Srbije dozvolila je izvoz 150.000 tona pšenice, 150.000 tona kukuruza i 20.000 tona brašna mesečno, dok je za rafinisano suncokretovo ulje mesečna kvota 8.000.000 litara. Nadležni napominju da je izvoz pušten jer svega ima dovoljno.

Poljoprivrednici su prvi put ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću uputili poziv sa protesta koji je održan 11. februara, rekavši da oni neće dolaziti u Beograd, ali da očekuju da ih on poseti u Šapcu.

Pokret „1 od 5 miliona“ saopštio je danas da je izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da „skok cene ulja na mesečnom nivou nije ni pola espresa u kafiću“ vrhunski bezobrazluk.

Posle tri decenije, pileće meso iz Srbije naći će se od Nove godine na tržištu Evropske unije, dok svinjsko meso čeka poslednju kontrolu u februaru. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da se dogovaraju o izvozu u Vijetnam svega što inače ostaje i baca se – repova, ušiju, papaka.

Nova zakonska rešenja koja su u pripremi u oblasti penzijskog osiguranja poljoprivrednika "napraviće revoluciju", najavio je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Smanjena ponuda paradajza uticala je na višu cenu ovog proizvoda koja na zelenim pijacama ide i do 200 dinara. Na kvantašima širom Srbije cena se kreće od 50 do 130 dinara, sve u zavisnosti od kvaliteta.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета