Novosadska AgroSens platforma nominovana za najbolju svetsku aplikaciju u e-poljoprivredi

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) nominovala je digitalnu platformu AgroSens novosadskog instituta Biosens za nagradu Svetskog samita za informaciono društvo (WSIS Prizes 2021), kao jednu od najboljih aplikacija za e-poljoprivredu.

AgroSens je jednostavan digitalni alat koji poljoprivrednicima omogućava da prate stanje useva i planiraju aktivnosti pomoću mobilnih telefona ili računara na osnovu podataka prikupljenih sa satelita, dronova, različitih senzora i meteoroloških stanica. Kako se zbog pandemije virusa COVID-19 sve više aktivnosti obavlja na daljinu, platforma AgroSens posebno je dobila na značaju i stalno se unapređuje da bi na najbolji način odgovorila na potrebe korisnika.

Iz Instituta poručuju da ova nominacija dokazuje da je BioSens na pravom putu kada je reč o digitalnoj transformaciji poljoprivrede i pozivaju sve da im se na tom putu pridruže.

U toku je faza glasanja koja traje do 31. marta. Svi oni koji žele da pruže podršku i glasaju za AgroSens, postupak je sledeći:

1. Posetite stranicu i registrujte se
2. Kada stigne mejl za konfirmaciju, kliknite na “Confirmation”
3. Ulogujte se na platformu
4. Kliknite na “Voting Form” i izaberite e-agriculture iz padajućeg menija
5. Nađite AgroSense i kliknite “Vote”
 Misija Instituta BioSens je da podrži digitalnu transformaciju poljoprivrede, podigne svest o njenim benefitima, kao i da sveobuhvatna znanja o tome učini dostupnim široj zajednici. Digitalna platforma AgroSens je besplatna i ima više od 15 000 korisnika, a sve informacije dostupne su na sajtu agrosens.rs.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Novosadska AgroSens platforma nominovana za najbolju svetsku aplikaciju u e-poljoprivredi

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća iz Srbije na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, najavio je danas FAO.

Na svetskom nivou cene hrane su u februaru porasle za 20 odsto i to najviše bog rasta cena biljnih ulja i mlečnih proizvoda, javlja FAO.

Najnovija aplikacija Republičkog geodetskog zavoda pod nazivom "Katastarski alarm" kreirana je sa ciljem da vlasnika ili bilo koga ko ima pravni interes, alarmira o svim promenama u vezi sa nepokretnošću.

Mobilnu aplikaciju je razvila domaća kompanija HyperEther iz Novog Sada, a korisnici Android i iOS uređaja mogu je besplatno preuzeti na Play, odnosno AppStore-u.

Usled pogoršanja izvoznih mogućnosti i velike potražnje za proizvodima kao što su pšenica i palmino ulje, cene prehrambenih proizvoda na svetskom nivou porasle su u septembru drugi mesec uzastopno, objavila je FAO.

Na vebinaru koji nosi naziv "Vodič za izvoz svežeg, smrznutog i prerađenog voća i povrća na tržište SAD" svi zainteresovani će moći da dobiju neophodne informacije o mogućnostima plasmana domaćih proizvoda na inostrano tržište.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета