Objavljena Rang lista prijavljenih na Prvi poziv u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu, rok za žalbu 15 dana

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Uprava za agrarna plaćanja objavila je Rang listu podnosilaca prijava za Prvi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini. Sredstva se odnose na primarnu biljnu proizvodnju, proizvodnju voća, povrća, grožđa i cveća.

Podnosilac prijave ima pravo na prigovor na svoje mesto na listi u roku od 15 dana od dana objavljivanja na zvaničnoj stranici Uprave za agrarna plaćanja. Po konačnosti odluka o prigovorima, biće objavljena konačna Rang lista.

Predmet Prvog javnog poziva za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu u 2021. godini bile su investicije i prihvatljivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne biljne proizvodnje, u oblasti proizvodnje voća, povrća, grožđa i cveća.

Direktni korisnici “Projekta konkurentne poljoprivrede u Srbiji“ su fizička lica, nosioci komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava, zadruge, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća. Projekat konkurentne poljoprivrede u Srbiji pruža mogućnost da se dobiju bespovratna sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije (sa PDV-om), 40 % kreditno finansiraju iz kredita sa poslovnim bankama uz svega 10% sopstvenog učešća, za realizaciju projekata kojim će unaprediti poljoprivrednu proizvodnju gazdinstava i učestvovati u razvoju konkurentnosti poljoprivrede u Republici Srbiji.

Rang listu podnosilaca prijava pronađite OVDE.

Agroinfo.rs/agrotv.net

Objavljena Rang lista prijavljenih na Prvi poziv u okviru Projekta za konkurentnu poljoprivredu, rok za žalbu 15 dana

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od danas, 15. aprila, svi zainteresovani pčelari mogu podneti zahteve za ostvarivanje prava na subvencije, kažu iz Uprave za agrarna plaćanja.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je pre tri godine kupila imovinu PKB korporacije, uložila je oko 60 miliona evra u unapređenje poslovanja, uvela tehnološke inovacije i postala jedna od najmodernijih u sektoru poljoprivrede u regionu, rekao je direktor Dušan Radičević.

U cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje, zbog nepovoljne epidemiološke situacije i u ovoj godini će se proces isplata vršiti bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj u Upravi za Trezor.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u preradu i marketing poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u sektoru proizvodnje jakih alkoholnih pića za 2022. godinu. raspisan je od Strane Ministarstva poljoprivrede - Uprave za agrarna plaćanja.

Počinje isplata 7 miliona evra za prvih 400 poljoprivrednika, a u toku je i drugi Javni poziv za nabavku traktora i mehanizacije u oblasti stočarstva vredan 360 miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета