Onlajn informativna sesija IPARD 17. i 18. marta

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

U susret IPARD konkursima EU info kutak iz Novog Sada organizuje onlajn Informativnu sesiju IPARD 17. i 18. marta od 18 sati.

Tokom sesije učesnici će razgovarati o konkretnim pitanjima vezanim za Ipard konkurse, te imati priliku da postave pitanja i dobiju odgovore o svim nedoumicama sa kojima se susreću kada se prijavljuju na određene evropske projekte.

Sesiju vodi doc.dr Biljana Viduka, ekspertkinja za poslovni konsalting i projektni menadžment i članIca tima u okviru EU projekta tehničke podrške za implementaciju IPARDA u Republici Srbiji i Slađana Gluščević, novinarka i urednica poljoprivrednog portala Agrosmart koji prati dešavanja u agrobiznisu Srbije, regiona i EU.

PROGRAM

Sreda, 17. mart, 18-19:30

- IPARD EU Instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja
- Najavljeni pozivi(mere)
- Način pripreme projekata
- Značaj planiranja
- Primeri iz prakse


Četvrtak, 18. mart, 18-19:30

- Uvod-svrha, razvoj i proces pripreme biznis plan
- Profil preduzeća
- Tražnja na tržištu
- Operativni plan
- Finansijski rezultati i rizici


Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće na  https://euinfo.civicatalyst.org/ipard.

 

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Onlajn informativna sesija IPARD 17. i 18. marta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета