Opredeljeno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za unapređenje rada poljoprivrednih zadruga

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je komisija, na čelu sa prof. dr Zoricom Vasiljević, odobrila 57 zahteva za bespovratna sredstva koja su namenjena unapređenju rada zadruga na teritoriji cele naše zemlje.

Bespovratna sredstva u vrednosti od pola milijarde dinara dodeljena su kako novim, tako i starim zadrugama za unapređenje njihovog poslovanja. Kada su u pitanju stare zadruge, sredstva do 15 miliona dinara je dobilo njih 18, dok je za 39 novih zadruga namenjen iznos do 7,5 miliona dinara.

Zadruge koje su dobile bespovratna sredstva posluju u oblasti voćarstva (21), ratarstva (15), stočarstva (6), povrtarstva (4), vinogradarstva (4), pčelarstva (4), dok se jedna od njih bavi proizvodnjom lekovitog bilja, a novina je da je ove godine sredstva dobila jedna socijalna i jedna turistička zadruga.

Dve od 57 zadruga je sa teritorije Kosova i Metohije i one će dobijena sredstva iskoristiti za nabavku mehanizacije u ratarstvu.

Agroinfo.rs

Opredeljeno 500 miliona dinara bespovratnih sredstava za unapređenje rada poljoprivrednih zadruga

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić najavio je prilikom posete Svilajncu da se radi na novom programu pomoći zadrugama vrednom pola milijarde dinara, koji počinje od jeseni.

Konferencija o digitalnoj pismenosti i samozapošljavanju žena u ruralnim sredinama „Selo na klik“ biće održana 5. maja 2022. godine u Privrednoj komori Srbije sa početkom u 10 časova i okupiće oko 100 predstavnika ženskih udruženja iz cele Srbije.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema “Biosens” iz Novog Sada pokrenuo je projekat Digitalno selo, prvo digitalno selo u Srbiji u saradnji sa kompanijama Delta i “Mokrin haus”.

Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje, Serbia Organika, uz podršku GIZ projekta za razvoj privatnog sektora u Srbiji organizuje treninge iz oblasti organske proizvodnje. Ovi treninzi su namenjeni osoblju Regionalnih razvojnih agencija i lokalnih samouprava iz sektora poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета