Ovčari prikupljaju donacije za završetak klanice u Kniću

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Udruženje odgajivača ovaca Srbije pokrenulo je akciju prikupljanja donacija kako bi se do kraja realizovao za ovčare veoma važan projekat izgradnje klanice sa prerađivačkim kapacitetom

 Udruženje odgajivača ovaca Srbije rešilo je za sva vremena da stane na put niskoj otkupnoj ceni jagnjadi i ovaca i pokrenulo je inicijativu za izgradnju sopstvene klanice sa preradom ovčjeg i jagnjećeg mesa. Obezbeđena je parcela od 1,3 hektara sa kompletnom infrastrukturom u opštini Knić kao i 50% ukupne vrednosti investicije pomoći od Ministarstva poljoprivrede. Angažovane su najbolje arhitekte i projektanti kao i advokatska kancelarija koja će pružiti kompletnu pravnu zaštitu u sprovođenju projekta – podsećaju u Udruženju.

Ostalo je, dodaju, da se pokaže želja samih odgajivača za klanicom koja bi bila u njihovom većinskom vlasništvu.

Jagnje za spas ovčarstva

Udruženje će sprovoditi akciju ” Jagnje za spas ovčarstva” koja podrazumeva da svi zainteresovani uplate na namenski račun novac u iznosu jednog jagnjeta – 300 dinara puta 40 kilograma.

-To je 12.000 dinara (a ko je u mogućnosti i više) kako bi prikupili ostalih 50% ukupne vrednosti projekta. Svi članovi investitori će imati višu zagarantovanu otkupnu cenu u odnosu na druge. Akcija se sprovodi od 31. oktobra narednih osam meseci – poručuju iz Udruženja.

Za sve informacije zainteresovani se mogu obratiti putem telefona +381604650065 ili mejla info@uoos.rs.

Ovčari prikupljaju donacije za završetak klanice u Kniću

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivredni proizvođači iz Šumadije dobijaće stručne savete o unapređenju svoje proizvodnje od 40-godišnjeg Japanca Akihiro Tanaka, koji je angažovan u Kancelariji za poljoprivredu u opštini Knić.

Ministarstvo poljoprivrede podržalo je projekat Udruženja odgajivača ovaca Srbije o podizanju klanice i prihvatilo da obezbedi 50 odsto novčanih sredstava od vrednosti investicije.

Pet odgajivača iz Raškovića, Bumbarevog Brda, Guncata, Brestovca i Vučkovice trenutno gaji 200 priplodnih grla, što je za 60% više umatičenih grla moravke nego u 2019. godini.

Dodela bespovratnih sredstava mladim poljoprivrednicima i bračnim parovima koji ostaju na selu i planiraju da se bave poljoprivrednom proizvodnjom i ove godine se sprovodi u šumadijskoj opštini Knić.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета