Poljoprivrednike u srcu Šumadije o unapređenju proizvodnje savetuje Japanac

Foto:pixabay.free

Foto:pixabay.free

Poljoprivredni proizvođači iz Šumadije dobijaće stručne savete o unapređenju svoje proizvodnje od 40-godišnjeg Japanca Akihiro Tanaka, koji je angažovan u Kancelariji za poljoprivredu u opštini Knić.

Kako je rečeno u opštini Knić, Akihiro radi u opštini grada Omura u odeljenu za poljoprivredu, a oblast njegovog delovanja jesu subvencije u poljoprivredi u kojoj ima pet godina iskustva.

Akihiro će raditi naredne dve godine u Kancelariji za poljoprivredu i zaštitu životne sredine opštine Knić.

Opština Knić je na osnovu saradnje koju je ostvarila sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA), a u okviru njihovog Ugovora o poslovnoj tehničkoj saradnji, konkurisala za dolazak predstavnika iz Japana koji će unaprediti razmenu iskustva saradnika koji aktivno rade na pružanju neophodne podrške iz oblasti poljoprivrede.

„Akihiro ima najviše iskustva iz sektora stočarstva i povrtarstva. Koristeći savremene principe japanske poljoprivrede u navedenim sektorima očekujemo bolju produktivnost naše poljoprivrede“, kazali su u opštini Knić.

Akihiro će sa predstavnikom lokalne samouprave u naredne dve godine obilaziti poljoprivredne proizvodjače i pružati stručne savete.

Agroinfo.rs/beta

Poljoprivrednike u srcu Šumadije o unapređenju proizvodnje savetuje Japanac

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Poljoprivrednici po obećanju ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića očekuju da mineralno đubrivo urea dobiju do 18. januara po dogovorenoj ceni od oko 80 dinara po kilogramu, inače će se organizovati protesti, najavio je predsednik Udruženja poljoprivrednika ”Stig“ Nedeljko Savić.

Sve je spremno za drugi krug licitacije državnog zemljišta u Pančevu gde je u ponudi 643 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

Prethodna godina za agrar je bila vrlo specifična. Pojedine kulture su slabije rađale zbog sušnog perioda, dok su druge beležile rekorde. Cene hrane su porasle, a zarada od prodaje na inostranom tržištu porasla.

Ove životinje aktivno učestvuju u poljoprivrednim radovima i potpomažu ih

Ministarka trgovine Tatjana Matić prisustvovala je obeležavanju stogodišnjice osnivanja prve robne berze na ovim prostorima. Naime, novosadska Produktna berza osnovana je davne 1921. godine

Uprava za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ažurirala je liste registrovanih sredstava za zaštitu i ishranu bilja i oplemenjivača zemljišta koje je dozvoljeno koristiti u organskoj proizvodnji.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета