Pčelari do nove opreme uz ulaganje samo 10 odsto sopstvenih sredstava

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Branislav Nedimović je u razgovoru sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljubom Živadinovićem obećao da će i pčelari moći od marta da konkurišu za podršku pčelarstvu, u okviru novog programa Ministarstva poljoprivrede.

Pčelari će moći da ulože samo 10% sopstvenih sredstava, 50% će dobiti bespovratno, a za 40% dobiće povoljni kredit, prenosi sajt SPOS.
Detalji ovog programa će uskoro biti objavljeni.

Pčelari su u razgovoru sa ministrom Branislavom Nedimovićem dogovorili da u najkraćem roku pčelari SPOS-a predlože spisak opreme koji će moći da se nabavlja, a dogovorena je i mogućnost da pčelari mogu da konkurišu za gradnju ili adaptaciju (građevinske radove) objekata, za pčelarske prostorije u domaćinstvu, te i za tu svrhu šaljite konkretne predloge.

Rok za dostavljanje predloga SPOS-u je sreda, 10. februar. Predloge treba slati na email spos.rs@gmail.com

Iz SPOS ukazuju da ne treba dostavljati predloge za opremu koja se već nalazi na spisku opreme koju subvencioniše Ministarstvo sa 50-65%, jer će svakako biti predložena, kada se objedini postojeći spisak sa spiskom koji će predložiti članovi SPOS-a.

Očekuje se da garancija za vraćanje kredita bude sama nabavljena oprema.

Pčelari do nove opreme uz ulaganje samo 10 odsto sopstvenih sredstava

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Od 25 uzoraka meda na našem tržištu koji su testirani po novoj Kada je reč o novoj metodi za utvrđivanje falsifikata EIM-IRMS, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljub Živadinović rekao je za Biznis.rs da je to inovativna i nepogrešiva laboratorijska metoda za utvrđivanje falsifikata hrane i pići za utvrđivanje falsifikata hrane i pića, 22 nisu prošla testove autentičnosti.

Iako je Zakon o sredstvima za zaštitu bilja inoviran još u prvom kvartalu 2019. godine, do danas nije započeta obuka poljoprivrednika za pravilan tretman (odložena zbog korone), bez koga ne bi mogli ni da kupuju pesticide, a kamoli da ih primenjuju, objavio je na svom sajtu Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

Aco Vujović iz sela Prilike kod Ivanjice počeo je da se bavi pčelarstvom pre skoro četiri decenije, najpre iz hobija, a od 1996. godine i profesionalno. U poslu mu pomažu supruga Milena i dvojica sinova Željko i Nenad.

Ministarstvo poljoprivrede i Uprava za agrarna plaćanja raspisali su Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini.

Ministarstvo poljoprivrede i Uprava za agrarna plaćanja raspisali su Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2022. godini.

U selu Gornje Nedeljice kod Loznice, u crkvenoj sali, na lokalitetu koji se graniči sa mestom planiranim za rudnik Jadar, 07. avgusta 2021.god. je održana Tribina SPOS-a (Saveza pčelarskih organizacija Srbije) "O potencijalnim problemima pčelara usled otvaranja rudnika litijuma".

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета