Počele prijave za konkurs 'Na mladima klima ostaje'

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

WWF poziva mlade ljude u Srbiji da se prijave na konkurs u okviru projekta „Na mladima klima ostaje” i uz pokretanje omladinskih inicijativa postanu klimatski lideri i liderke u Srbiji i regionu.

WWF, svetska organizacija za zaštitu prirode, poziva mlade ljude širom Srbije da se prijave na konkurs „Mladi protiv klimatskih promena” u okviru kog će moći da kroz spostvene omladinske inicijative rade na suzbijanju posledica i pronalaženju rešenja za klimatske promene.

Konkurs je otvoren u okviru projekta „Na mladima klima ostaje”, na kojem će mladi moći da nauče više o razvoju građanskih inicijativa, komunikacijskim aktivnostima, javnom zagovaranju, angažovanju zajednice i razvoju politika kroz prizmu klimatskih promena u Srbiji. Nakon obuke moći će da primene naučeno sprovođenjem sopstvenih inicijativa za podizanje svesti, ublažavanje posledica i prilagođavanje klimatskim promenama, uz podršku i mentorstvo stručnjaka iz WWF-a.

Rezultate svojih inicijativa, mladi će moći da predstave široj javnosti na jesen, na prvom Omladinskom klimatskom forumu u organizaciji WWF-a na nacionalnom i regionalnom nivou.

- Današnja omladina biće suočena sa posledicama neodrživog razvoja, prema tome u pitanju su njihova sadašnjost i budućnost. Zauzvrat, mladi ljudi postaju sve glasniji i aktivniji, traže hitne i odlučne promene i drže odgovornim donosioce odluka, posebno za rešavanje klimatske krize. U WWF-u mlade ljude vidimo kao ključnu pokretačku silu, ne samo zato što su oni ti na kojima klima ostaje, već iz razloga što poseduju veštine i stavove neophodne kako bi se dovelo do potrebnih, značajnih promena. Ovaj projekat uključiće mlade različitih interesovanja i veština ali sa jednim zajedničkim ciljem, da ukažu na klimatske promene i postanu katalizatori pozitivnih akcija na različitim nivoima, od svojih zajednica pa do nacionalnih i regionalnih platformi. Radujemo se da uključimo mlade ljude i pomognemo im da nastave da predlažu najkreativnija i inovativnija rešenja za izazove održivosti, ističe Mina Mirić, koordinatorka projekta „Na mladima klima ostaje” iz WWF Adrije.

WWF poziva mlade ljude uzrasta od 15-24 godine koji su strastveni po pitanju klimatskih promena i žele da se uključe, proaktivno deluju, podižu svest o ovoj temi i rade na pronalaženju rešenja da se prijave na konkurs „Mladi protiv klimatskih promena” koji je otvoren do 20. juna i da postanu mladi klimatski lideri i liderke u Srbiji i regionu.

Mladi mogu da se prijave kao pojedinci ili kao članovi već postojećeg omladinskog udruženja.

Prijavu za konkurs pronađite OVDE.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Počele prijave za konkurs 'Na mladima klima ostaje'

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti prijave za podsticaje na portalu ePodsticaji

Opština Arilje raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove poljoprivredne opreme, mehanizacije i stočnog fonda u 2022. godini.

Iz Javnog preduzeća "Vode Vojvodine" objavili su da je završen Konkurs za dobrovoljce koji su bili zainteresovani ra postanu ribočuvari - volonteri.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Svetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) raspisala je Konkurs za izbor najboljih turističkih sela, pa se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Ministarstvo za brigu o selu danas je zvanično raspisalo još jedan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava, i to za organizovanje manifestacije pod nazivom „Miholjski susreti sela“.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета