Policija se bori protiv bespravne seče šuma

Foto: pixabay free

Foto: pixabay free

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine sprovode pojačane kontrole šumskih područja i vozila koja prevoze drva u cilju suzbijanja bespravne seče šuma.

Pripadnici ove jedinice su, u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava u Prokuplju i Kruševcu, detaljnom kontrolom u toku samo jednog dana, u dve odvojene akcije na teritoriji Prokuplja i Kruševca, otkrili pet kamiona natovarenih neobeleženim i nelegalno isečenim stablima, bez odgovarajuće dokumentacije.

Stabla su oduzeta i smeštena na prostor šumskih uprava JP „Srbijašume“, a protiv trojice vozača kamiona biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave, dok je protiv još dvojice postupak u toku.

Jedinica za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine nastaviće da radi na otkrivanju i procesuiranju svih onih koji nelegalnom sečom stabala uništavaju naše šume i zagađuju životnu sredinu.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Policija se bori protiv bespravne seče šuma

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zbog nedostavljanja potrebnih informacija o seči i planu smanjenja, nominacija bukovih šuma Fruške gore za Uneskovu listu svetske baštine nije odobrena. Ovo je još jedan dokaz o prekomernoj seči drveća, kažu iz pokreta Odbranimo šume Fruške gore.

U zaštićenim područjima Kopaonika i Zlatibora više od 22 hektara šume biće posečeno radi izgradnje ili rekonstrukcije ski-staza i ski-liftova.

Na Konferenciji UN u Glazgovu više od 100 svetskih lidera se obavezalo da će prekinuti seču šuma i degradaciju zemljišta do kraja decenije radi očuvanja životne sredine.

Vlasnici privatnih šuma u ataru novovaroškog sela Negbina godinama se suočavaju sa velikim problemom bespravne seče drveća, a rešenja još nema.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета