Poskupeli alkohol i duvan, potrošačke cene skočile za 1,2 odsto

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Usluga i cena lične potrošnje u februaru 2021. godine, u odnosu na januar 2021. godine, u proseku su povećane za 0,6%, prenosi Republički zavod za statistiku.

Potrošačke cene u februaru 2021. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 1,2%, dok su u poređenju sa decembrom 2020. godine povećane u proseku za 1,1%.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje, u februaru 2021. godine, u odnosu na prethodni mesec, rast cena je zabeležen u grupama Alkoholna pića i duvan (2,2%), Stan, voda, električna energija, gas i druga goriva i Transport (za po 1,4%), Hrana i bezalkoholna pića (0,4%), Zdravstvo (0,3%) i u grupi Restorani i hoteli (0,1%).

Pad cena je zabeležen u grupama Odeća i obuća (-1,1%), Komunikacije, Rekreacija i kultura i Nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje stana (za po -0,1%).

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Poskupeli alkohol i duvan, potrošačke cene skočile za 1,2 odsto

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahuktava se u Evropskoj uniji, inflacija, cene žitarica i hrane, kao i energije i sirovina skaču, pad proizvodnje i potrošnje teško će biti izbegnut, zbog čega preti stagflacija – ekonomski rast na nuli uz inflaciju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета