Potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji Novosadskog sajma i Poljoprivrednog fakulteta

Foto: sajam.net

Foto: sajam.net

Snažna veza Novosadskog sajma i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu ojačana je potpisivanjem Protokola o poslovno-tehničkoj saradnji. Ovim dokumentom se reguliše saradnja na poslovima unapređenja, pripreme i realizacije Nacionalne izložbe stoke, kao jednog od značajnih segmenata Poljoprivrednog sajma.

Ovaj dokument potpisan je od strane prof. dr Nedeljka Tice, dekana Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, i Slobodana Cvetkovića, generalnog direktora Novosadskog sajma.

Profesor Nedeljko Tica je rekao da Novosadski sajam šalje jednu snažnu poruku da će se ponovo vratiti u aktivnosti koje redovno obavlja., a da je , sa druge strane, Poljoprivredni fakultet jedan od nezaobilaznih partnera Poljoprivrednog sajma, te da se potpisivanjem ovog dokumenta višedecenijska saradnja ove dve ustanove podiže na viši nivo. Predmet ovog sporazuma je, ističe Tica, zajednička aktivnost u vezi sa Nacionalnom izložbom stoke kao važnog segmenta Poljoprivrednog sajma, a to je ujedno i važna poruka u situaciji kada je srpskom stočarstvu potrebna dodatna pomoć.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, je izjavio da se Novosadski sajam u proteklom periodu ponašao društveno odgovorno, da je predstavljao kovid bolnicu, te da je finansirao nabavku respiratora i ustupio prostorije za vakcinaciju. S obzirom na to da se epidemiološka situacija stabilizuje, najavljeno je klasično održavanje sajma, a on se nada da će to i biti izvodljivo u septembru. Potpisivanjem protokola je, objašnjava, samo formalno verifikovana saradnja sajma i fakulteta koja postoji već godinama unazad.

Istaknuto je i da će u terminu održavanja Sajma poljoprivrede 18-24. septembra biti održan i Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Interesovanje za Poljoprivredni sajam u novom terminu veliko, a dolazak na svečano otvaranje već su potvrdile delegacije ministarstava poljoprivrede Češke, Italije, Slovenije i Irana. Do sada su kolektivne nastupe najavile Italija, Holandija, Španija, Turska, Hrvatska, Belorusija, Poljska i Rusija.

Agroinfo.rs

Potpisan Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji Novosadskog sajma i Poljoprivrednog fakulteta

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tradicionalni 39.sajam pčelara Vojvodine biće održan 5. marta 2022. godine, te se pozivaju svi zainteresovani da uzmu učešće.

Poljoprivredni fakultet u Novom sadu dobio je traktor povodom nove akademske godine. Ključeve je dekanu fakulteta, Nedeljku Tici simbolično uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Čedomir Božić.

Ugovor o saradnji između Novosadskog sajma i Sajma u Pordenoneu u Italiji potpisan je od strane direktora ove dve sajamske kuće, Slobodana Cvetkovića i Renato Pujatia.

Novosadski sajam poljoprivrede uskoro počinje, a poznato je i kako će ulazak samih posetilaca izgledati, te šta će tom prilikom morati da bude ispunjeno.

Novosadski sajam je dobio dozvolu Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za organizaciju priredbi 18 - 24. septembra, kada će biti održan 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Očekuje se i dolazak izlagača iz inostranstva.

Najveća Nacionalna izložba stoke i Izložba genetskih potencijala biće održane na jednoj od najvažnijih priredbi posvećenih agraru u ovom delu Evrope, 88. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета