„Pršutijada“ neće biti održan u Mačkatu već na početnoj stanici „Gold gondole“

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Manifestacija Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ biće održana i ove godine ali u skladu sa okolnostima usled pandemije korona virusa.

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u zemlji, 21. Sajam suvomesnatih proizvoda „Pršutijada“ neće biti održan u Mačkatu kao ranijih godina.

Dobitnici zlatnih plaketa u pet kategorija, za ovu godinu izlagaće svoje proizvode u nedelju 14. februara na početnoj stanici „Gold gondole“ na Zlatiboru u periodu od 08 do 17 časova.

Na ovaj način želimo da održimo kontinuitet u tradiciji prezentacije ovih zlatiborskih proizvoda, kažu u opštini Čajetina.

Kontrolu kvaliteta suvomesnatih proizvoda vršiće Jugoinspekt iz Beograda kao kuća koja godinama pruža podršku i doprinsi da ocena kvaliteta proizvoda bude stručna i objektivna. Pored tradicionalnih suvomesnatih proizvoda na ovom događaju biće i proizvođača sa svojim autentičnim proizvodima sa teritorije opštine Čajetina (sir i kajmak mlekare „Naša Zlatka“, med, rakija, slatka i džemovi) koji su ujedno i predmet žiga garncije „Dobro sa Zlatibora“ na čijoj se implementaciji aktivno radi. Organizatori manifestacije su Opština Čajetina i PD „Zlatiborski eko agrar“.

„Pršutijada“ neće biti održan u Mačkatu već na početnoj stanici „Gold gondole“

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

U Hrvatskoj se proizvede oko 500 hiljada komada pršuta godišnje, a potroši se oko milion

U zaštićenim područjima Kopaonika i Zlatibora više od 22 hektara šume biće posečeno radi izgradnje ili rekonstrukcije ski-staza i ski-liftova.

Na Zlatiboru je otvorena 61. Internacionalna konferencija mesne industrije koja je okupila stručnjake iz ove oblasti iz zemlje i inostranstva.

Društvo za zaštitu bilja Srbije će u Kongresnom centru hotela “Palisad” na Zlatiboru, u periodu od 22. do 25. novembra 2021. godine, održati 16. Simpozijum o zaštiti bilja. U nastavku teksta pronađite i program Simpozijuma.

Savetovanje veterinara Srbije biće održano od 9. do 12. septembra na Zlatiboru po 32. put. Organizator je Srpsko veterinarsko društvo uz podršku fakulteta i Ministarstva poljoprivrede.

Nevreme je sinoć zahvatilo Zlatiborski, Moravički, Raški i Rasinski okrug. Požegu je čak dva puta pogodio grad koji je naneo velike štete usevima. Neka sela ostala su bez električne energije, a protivgradne stanice bez raketa.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета