Prvo mesto za studente Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu na takmičenju 'Ecotrophelia Srbija 2021.', svoj proizvod predstaviće i u Nemačkoj

Foto: Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Tim studenata Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu postigao je veliki uspeh osvojivši prvo mesto na devetom nacionalnom takmičenju Ecotrophelia Srbija 2021. sa proizvodom 'Ice Biotic'.

U Naučno-tehnološkom parku Beograd 25. juna 2021. godine je održano deveto po redu nacionalno studentsko takmičenje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda – Ecotrophelia Srbija 2021. Icebiotic team sa Poljoprivrednog fakultet u Beogradu je osvojio prvo mesto. Njihov proizvod 'Ice Biotic' predstavlja funkcionalni sladoledni dezert na bazi kozjeg mleka obogaćen inulinom i probiotskim kulturama.

Odlukom žirija i uz ekskluzivnu podršku kompanije Desing, ove godine je dodeljena i specijalna nagrada za veštine komunikacije koja je pripala timu Okarina sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa istoimenim proizvodom koji predstavlja eko-inovativni bezglutenski hleb bogat vlaknima, izvor proteina, bez šećera i sadrži soju.

Na takmičenju je učestvovalo sedam timova studenata sa nekoliko univerziteta i akademija visokih strukovnih škola, u organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije. Osim toga, pobednički tim ovogodišnjeg takmičenja će učestvovati na evropskom takmičenju Ecotrophelia Europe koje će biti održano 10. i 11. oktobra 2021. godine u Kelnu, Nemačka u okviru sajma ANUGA.

Takmičenje se organizuje u sklopu sprovođenja Strategije pametne specijalizacije Republike Srbije (4S) čiji je jedan od prioriteta „Hrana za budućnost", pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i uz višegodišnju podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Naučno - tehnološkog parka Beograd, Centra za promociju nauke, kao i uz trening i edukativnu podršku i partnerstvo sa Case Study Club Fakulteta organizacionih nauka, kako bi se podstaklo preduzetništvo među studentima i pomogao plasman inovativnih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Agroinfo.rs/agrif.bg.ac.rs

Prvo mesto za studente Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu na takmičenju 'Ecotrophelia Srbija 2021.', svoj proizvod predstaviće i u Nemačkoj

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

U vikendu za nama održana je Kobasicijada u Turiji, a ponovo je oboren i Ginisov rekord jer je napravljena najveća kobasica na svetu.

Uz podršku Privredne komore Vojvodine, Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika (SUMP) pokrenulo je akciju izbora za „Najbolje poljoprivredno gazdinstvo” i „Najboljeg mladog poljoprivrednika” u Srbiji za 2022. godinu.

Drugi šumadijski festival rakije održaće se 11. decembra, a domaćin je grad Kragujevac. Predstaviće se proizvođači iz cele zemlje, a za najbolje su obezbeđene i nagrade.

Na takmičenju za najbolji sir na svetu, World's Best Cheeses, pobedu je odneo proizvod iz Španije koji je vrlo specifičan i sadrži neuobičajene sastojke.

U organizaciji Udruženja somelijera Srbije – SERSA, prvi put će biti održano takmičenje mladih somelijera “Upoznajte srpske sorte grožđa”.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета