Puna podrška AP Vojvodine mladim poljoprivrednicima, održana tribina u okviru 88. Međunarodnog sajma

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika u okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede, održana je tribina “Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU”. Tom prilikom je istaknut značaj omladinskog preduzetništva.

Pokrajinski sekretar Čedomir Božić istakao je značaj promovisanja omladinskog preduzetništva u oblasti poljoprivrede u cilju povećanja broja mladih koji se bave ovom privrednom granom. On je tom prilikom rekao da se resorni sekretarijat zalaže za stvaranje boljeg poslovnog ambijenta, jačanje kulture udruživanja mladih poljoprivrednika i njihov zajednički nastup na domaćem i stranom tržištu.

- Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu se trudi da u kontinuiranim razgovorima sa mladim poljoprivrednicima pospeši programske mere, a samim tim i učestvuje u građenju jedne nove i moderne agrarne politike. Ove godine mladi poljoprivrednici su dobili mogućnost da započnu biznis u ovoj oblasti, a Pokrajinska vlada, preko resornog sekretarijata je izdvojila 200 miliona dinara subvencija koje su se odnosile isključivo na mlade poljoprivrednike - rekao je Božić i poručio da će pored subvencija ovaj sekretarijat omogućiti mladim poljoprivrednicima i studijska putovanja koja će im koristiti za dalje unapređenje njihove proizvodnje.

Predsednik Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika Milan Borić naglasio je da ovo udruženje ima cilj da predstavlja i promoviše domaći agrar u zemljama članicama EU, kao i da preko Evropskog veća mladih poljoprivrednika – CEJA pokuša da utiče na odluke koje dolaze iz Brisela, a u korist srpske poljoprivrede.

– Ovo je jedan od načina da se u našoj zemlji stvori bolji ambijent, odnosno uslovi koji bi omogućili bolji život poljoprivrednicima i njihovim porodicama, ali i celokupnim ruralnim sredinama. Tribina “Mladi poljoprivrednici u Srbiji i EU” je odlična prilika da mladi poljoprivrednici dobiju više informacija o konkursima i subvencijama državnih institucija, kao i da čuju sve ono što ih interesuje od nadležnih predstavnika Ministarstva poljoprivrede i resornog sekretarijata - rekao je Borić.

Učesnici tribine bile su i Biljana Petrović, direktor Uprave za agrarna plaćanja i Ljiljana Petrović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Puna podrška AP Vojvodine mladim poljoprivrednicima, održana tribina u okviru 88. Međunarodnog sajma

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Prethodne jeseni pšenicom je u Srbiji zasejano 720.000 ha ili 25% više nego lane. Ratari su uglavnom primenili svu potrebnu agrotehniku, pa pšenica u ovom trenutku izgleda kao retko koje godine u ovo vreme.

Od 21. do 27. maja 2022. godine po 89. put na Novosaskom sajmu održaće se tradicionalni međunarodni poljoprivredni sajam koji će ugostiti brojne izlagače iz zemlje i inostranstva.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za održavanje naučno stručnih aktivnosti u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u 2022. godini na teritoriji AP Vojvodine, a za ove potrebe je opredeljeno pet miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета