Raška bespovratno daje 4.000.000 dinara za razvoj seoskog turizma

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Opština Raška, raspisala je Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine u 2021. godini.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava koja se dodeljuju realizacijom ovog konkursa iznosi 4.000.000,00 dinara, koja su opredeljena Odlukom o budžetu opštine Raška za 2021. godinu.

Podnsilac zahteva za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj seoskog turizma na teritoriji opštine Raška, koji ispunjava uslove navedene u konkursu ima pravo na dodelu podsticajnih sredstava u iznosu do 70 % od vrednosti odobrenih aktivnosti u okviru poslovnog plana , a najviše do 400.000,00 dinara.

Svrha dodele podsticajnih sredstva je stvaranje uslova za unapređenje i razvoj seoskog turizma i obezbeđenje kvalitetnih ugostiteljskih usluga u domaćoj radinosti ili seoskim turističkim domaćinstvima na teritoriji opštine Raška, a samim tim i unapređenje ruralne-ekonomije i kvaliteta života na seoskom području.

Podsticaji obuhvataju podršku programima koji se odnose na unapređenje razvoja ruralnog turizma, za investicije koje se sprovode sa ciljem unapređenja kvaliteta života u ruralnim područjima, i to:

Podsticaji za podršku investicijama za izgradnju, adaptaciju, investiciono i tekuće održavanje objekata, u cilju privođenja nameni, kao i nabavke opreme, a radi pružanja ugostiteljskih usluga u ugostiteljskim objektima u seoskim turističkim domaćinstvima ili domaćoj radinosti.
 Podsticaji za podršku investicijama za promociju nepoljoprivrednih aktivnosti na selu putem izrade ili modernizacije i profesionalizacije turističkih internet stranica i drugih promotivnih aktivnosti.
Podsticajna sredstva za razvoj seoskog turizma dodeljuju se kao namenska, bespovratna sredstva u vidu podsticaja na osnovu konkursa.

Pravo na korišćenje podsticaja, pod uslovima utvrđenim ovim Konkursom imaju:
1. Fizička lica čiji su ugostiteljski objekti kategorisani kao seosko turističko domaćinstvo ili kuća, soba ili apartman u domaćoj radinosti;
2. Fizičko lice- nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
3. Preduzetnik.

Korisnik podsticajnih sredstava ima obavezu da obezbedi sufinansiranje odobrene mere u skladu sa odobrenim sredstvima i navedenim procentom za sufinansiranje iz poslovnog plana koji ne može biti manji od 30 %.

Rok za predaju zahteva za dodelu podsticajnih sredstava i prateće dokumentacije je 60 dana od dana objavljivanja konkursa .

Dodatne informacije zainteresovana lica mogu dobiti u Opštinskoj upravi opštine Raška i kod članova komisije, radnim danima od 07:00 do 15:00 časova.

Kontakti: opštinska uprava: 036/736 224 i 036/736 244,  članovi komisije: 064 817 2071, e-mail: turizam@raskaturizam.rs

Agroinfo.rs

Raška bespovratno daje 4.000.000 dinara za razvoj seoskog turizma

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mokra Gora je proglašena za najbolje turističko selo na svetu na jučerašnjem zasedanju Generalne skupštine Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija u Madridu (UNWTO).

Seoski turizam se u Srbiji javlja u masovnijem obliku početkom 2000-tih. Prava popularizacija sela dolazi sa razvojem intenzivne promocije koju je omogućio internet.

Uz poziv turistima da posete Vojvodinu i uživaju u njenoj idiličnoj atmosferi, bilo da su u pitanju salaši, čarde, manastiri ili kulturne atrakcije, u protekle dve godine Turistička organizacija Vojvodine posebnu pažnju posvećuje seoskom turizmu, koji je u ekspanziji

Od početka ovog meseca, svi zainteresovani mogu konkurisati zahtevima na prvi Javni poziv za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja, odnosno za ulaganja u seoski tuirzam.

Ulaganje u ponudu poljoprivrednih domaćinstava seljacima se može višestruko vratiti za nekoliko godina, a to Srbiji može da donese nekoliko milijardi evra godišnje. Ali samo pričamo a ništa nepreuzimamo.

U centralnom delu Srbije ovaj grad sa 74 registrovanih seoskih domaćinstava na ušću Ibra u Zapadnu Moravu, srednjovekovnim manastirima Studenica, Žiča, Gradac i gradom Magličem, sa banjskim lečilištima Mataruškom i Bogutovačkom banjom je pravi raj za odmor

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета