Raspisan Četvrti javni poziv za IPARD Meru 3

Foto: Pixabay.free

Foto: Pixabay.free

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je 16. avgusta četvrti javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda i proizvoda ribarstva. Rok za podnošenje zahteva je 29. oktobar.

Predmet ovog Javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme i mehanizacije. Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa i voća i povrća, jaja i grožđa i zahtev za odobravanje projekta može se podneti samo u okviru jednog sektora za jednu ili više investicija.

Za ovaj javni poziv opredeljena su sredstva u iznosu od 3.000.780.714 dinara, a visina podsticaja je 50%, odnosno 60% prihvatljivih troškova za investicije u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama.

Minimalan iznos podsticaja koje korisnik može da ostvari u okviru svih sektora je 10.000 evra, dok je maksimalni podsticaj u okviru sektora voća i povrća, sektora mesa, jaja i grožđa milion evra, dok u sektoru mleka korisnici mogu da ostvare podsticaj i od dva miliona evra.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva mogu se dobiti i putem telefona, pozivanjem Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede 011/2607960 i 2607961, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/3020100; 3020101 i 31 07 013 svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Tekst javnog poziva  možete preuzeti OVDE.

Agroinfo.rs/epoljomagazin.com

Raspisan Četvrti javni poziv za IPARD Meru 3

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavila je Bodovnu listu zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje u Sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u nabavku novog traktora.

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Grad Beograd 7. marta je raspisao pet javnih poziva za subvencije poljoprivrednim proizvođačima, a za te namene je opredeljeno oko dva miliona evra, odnosno 240 miliona dianara.

Uskoro će na tržištu biti dostupan traktor domaće proizvodnje snage 90 konjskih snaga koji će proizvoditi belopalanačka kompanija "Majevica servis doo".

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je danas javni poziv za nabavku novog traktora u okviru IPARD programa. Reč je o sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Ministarstvo poljoprivrede. šumarstva i vodoprivrede usvojilo je pravilnike o izmenama i dopunama IPARD pravilnika.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета