Sa tržišta se povlače 'Snikers' i 'Tviks' sladoledi jer sadrže određene sastojke u nedozvoljenim količinama

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Regulatorne vlasti Srbije dobile su obaveštenje od EU da je na tržištu Srbije prisutan sporni sladoled kao i nekoliko slatkiša koji nisu bezbedni za upotrebu. Kako se navodi, ovi proizvodi sadrže određene sastojke u nedozvoljenim količinama.

Reč je o sladoledu koji je uvezen iz EU, i proizvodima poput “M&M”, “Snickers” i “Tviks”.

- Dana 2. avgusta 2021.godine, od strane sistema za brzo obaveštavanje Evropske unije /RASFF dobili smo obaveštenje br. 2021.3976 kao dodatnu informaciju da sladoled uvežen iz EU sadrži stabilizator „Lygomme FM 4600/Box25/STD/E800“ - etil oksid, iznad dozvoljenih granica, koji je detektovan u Španiji. Broj lota aditiva koji je ugrađen u sladoled je 0013925497.

U pitanju su proizvodi pod nazivom “M&M”, “Snickers” i “Tviks”, uvezeni iz Francuske u više EU zemalja, a za Srbiju uvoznici su “Frikom” i “Mark Balkan Ist Nami” - navedeno je.

Uprava za veterinu je odmah preduzela sve neophodne zakonske mere, kao što su povlačenje spornih proizvoda sa tržišta Srbije i zabranu uvoza do sprovođenja istrage. Za samo nekoliko dana iz Hrvatske, tačnije iz tamošnjih prodavnica, povučeno je nekoliko vrsta proizvoda zbog spornog pesticida, a ovo je donekle epilog te priče, mada višefazni razvoj tek predstoji.

Agroinfo.rs/Glas javnosti

Sa tržišta se povlače 'Snikers' i 'Tviks' sladoledi jer sadrže određene sastojke u nedozvoljenim količinama

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Mnogi stanovnici Londona su, kako bi lakše podneli visoke temperature koje su ove godine prešle rekordne vrednosti, spremni da probaju i sladoled pomalo neobičnog ukusa – kečapa i majoneza.

Ne morate uvek da se odreknete slatkiša ako planirate da smršate. Nutricionisti vam daju korisne savete po ovom pitanju.

Ako primetite da vam se sve češće javlja iznenadna i jaka potreba za slatkišima, istraživači kažu da bi to mogao biti rani signal demencije.

Ovi uštipci nisu obični. Prave se sa bananama i jednostavno će osvojiti vaše srce.

Italijanska konditorska grupa Ferero povukla je čokoladna jaja Kinder surprajz iz britanskih prodavnica dve nedelje uoči Uskrsa zbog nekoliko desetina prijavljenih slučajeva salmonele među kojima ima i dece.

Mediji su konačno došli do spiska proizvođača hrane koji koriste GMO u proizvodnji, a čiji proizvodi se nalaze na našem tržištu. Inače, GMO hrana je na našem tržištu zabranjena.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета