Stanje na beogradskoj veletržnici: Tri puta veći promet krompira i duplo veći karfiola

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Promet povrća, najviše onog koje se koristi za zimnicu, je povećan na Veletržnici Beograd.

Najveći promet i dalje ima crni luk, dok je porastao promet šargarepe, paprike, kupusa i plavog patlidžana. Zabeleženo je i povećanje prometa karfiola i krompira.

Potražnja za karfiolom je duplo veća nego prošle nedelje, a krompira je veća čak tri puta.

Polako se povećava potražnja za citrusima kako dolazi hladnije vreme, a od ostalog voća su i dalje najtraženije jabuke i grožđe.

Više informacija o cenama voća i povrća na Veletržnici Beograd pronađite OVDE.

Agroinfo.rs

Stanje na beogradskoj veletržnici: Tri puta veći promet krompira i duplo veći karfiola

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Vodič za izvoz svežeg voća i povrća na tržište Bliskog istoka trebalo bi da doprinese da se proizvođači i izvoznici uspešno pripreme za plasman svojih proizvoda i osvajanje ovih brzorastućih tržišta.

Krem čorba od karfiola je prava stvar za okrepljenje organizma i predah od mesa. Pravi se lako i brzo i obožavaće je cela porodica.

Organizacija za hranu i poljoprivredu UN (FAO) i Evropska banka za obnovu i razvoj 12. aprila, organizuju onlajn vebinar posvećen izvozu svežeg voća i povrća iz Srbije na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Saudijske Arabije, najavio je danas FAO.

Zbog sukoba u Ukrajini i oteženih mogućnosti za transport jabuka u Rusiju, srpski proizvođači ovog voća su počeli da traže nova tržišta za ogromne zalihe koje još nisu rasprodate.

Kriza u Ukrajini donosi sa sobom ogromne poremećaje na svim nivoima, a svetski ekonomisti su izjavili da ćemo se susresti sa najvećom nestašicom žita u istoriji.

Vlada Republike Srbije 3. marta je donela Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u Srbiji u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, prenose mediji.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета