Saznajemo koji traktori su bili najprodavaniji u Nemačkoj za 2020tu

Foto: Pixabay.com

Foto: Pixabay.com

Tržište u Nemačkoj je jedno od najvećih na svetu i mnogo možemo da saznamo o popularnosti, samim tim i kvalitetu različitih proizvođača traktora.

U Nemačkoj je tokom 2020. godine bilo ukupno 31.180 novoregistrovanih traktora. Pandemija SARS-CoV-2 virusa nije negativno uticala na njihovu prodaju. Zapravo, ona je porasla za 13 odsto u odnosu na 2019. kada ih je bilo tačno 28.686.

Iz tablice koju je objavio profi.de se vidi da ubedljivo vodi Fendt i to sa čak 6.818 novih traktora čime je u toj zemlji postigao svoj tržišni udeo od čak 21,9 odsto.

Promene na tronu

 

Poznata američka marka John Deere je nakon nekoliko godina dominacije pala na drugo mesto, registrujući ukupno 5.530 traktora. Shodno tome, ovaj viceprvak ima tržišni udeo od 17,7 odsto.

Navedeni podatak ne menja činjenicu da te dve marke vladaju nemačkim tržištem. Međutim, još je jedan igrač u nijansama zelene među vodećima, a smestio se na trećem mestu. Reč je o Deutz - Fahru koji beleži 2.645 novoregistrovanih traktora, što odgovara 8,5 odsto tržišnog udela.

Nemački poljoprivrednici iz godine u godinu većinom biraju iste marke. Ali, među njima ima i onih koje su kod nas vrlo retke ili se gotovo uopšte ne pojavljuju. To su japanski Iseki, nemački Mercedes, austrijski Linder ili Hürlimann iz SDF grupacije.

Pogledajte kako izgleda skala najprodavanijih traktora u Nemačkoj tokom 2020. godine:

TABELA TOP 10

1. Fendt 6.818

2. John Deere 5.530

3. Deutz-Fahr 2.645

4. Case IH/Steyer 2.238

5. Kubota 2.174

6. New Holland 1.994

7. Claas 1.988

8. Massey Ferguson 1.275

9. Valtra 1.009

10. Iseki 643

Izvor: agroklub.rs

Saznajemo koji traktori su bili najprodavaniji u Nemačkoj za 2020tu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Patricio Dei Tos e najavio i da je kompanija "Femo gas", koja se bavi bio-gasom iz poljoprivredne industrije, zainteresovana za ulaganja u srpsko tržište

Svi traktori stariji od 10 godina koji nemaju potrebnu dokumentaciju ipak će moći da se registruju uz dva svedoka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja, u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu traktora i vozača traktora u saobraćaju, a poseban akcenat biće na otkrivanju prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede objavila je danas javni poziv za nabavku novog traktora u okviru IPARD programa. Reč je o sedmom javnom pozivu za podnošenje zahteva za odobravanje projekata za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović saopštio je danas da će ovo ministarstvo biti nosilac aktivnosti u vezi sa dodelom subvencija za nabavku i ugradnju univerzalnog zaštitnog rama za traktore kako bi se dodatno povećala bezbednost vozača traktora i svih učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da će biti nosilac aktivnosti u vezi sa dodelom subvencija za nabavku i ugradnju univerzalnog zaštitnog rama za traktore kako bi se dodatno povećala bezbednost vozača traktora i svih učesnika u saobraćaju.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета