U Novom Sadu otvorena fabrika čokolade Beri Kalebo, Srbija daje više od 14 miliona evra

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Fabrika čokolade "Beri Kalebo" otvorena je danas u Novom Sadu uz prisustvo predsednika države i gradonačelnika ovog grada.

Na otvaranje fabrike nisu bili pozvani novinari, već su "zbog politike kompanije" svečanosti prisustvovali samo zvanični fotograf i snimatelj. 

Ova kompanija je od države dobila 14,2 miliona evra u vidu subvencija i besplatnog zemljišta, tačnije 12 miliona evra na ime podrške zapošljavanju, te 20.900 kvadrata zemlje vrednosti 2,19 miliona evra. Kompanija je zauzvrat dala obećanje da će do kraja 2023. godine u proizvodnju uložiti najmanje 45 miliona evra.

Ostatak placa ova švajcarska firma je kupila od "Mops investa" koji je delom u vlasništvu direktora Grand produkcije Saše Popovića, a delom u vlasništvu firme "Bavaria Motorad" čiji je vlasnik poslanik Srpske napredne stranke Ostoja Mijailović, prenosi 021.rs

Osim što će Srbija etapno kompaniji uplaćivati subvencije, Beri Kalebo će etapno zapošljavati naše radnike, odnosno najmanje njih 100 do kraja 2023. godine.

Subvencije po svakom radniku kog Beri Kalebo zaposli iznose čak 120.000 evra, a njihova osnovna plata biće najmanje 20 odsto veća od minimalca u Srbiji, ugovorno je dogovoreno s Ministarstvom privrede.

Povodom otvaranja ove fabrike, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na društvenim mrežama izjavio da je Srbija sada jedan od proizvođača najkvalitetnije švajcarske čokolade na svetu, a da je grad Novi Sad projekat pomogao sa 342 miliona dinara za kompletno komunalno opremanje, saobraćajnice, kanalizaciju i vodovod.

Agroinfo.rs

 

 

U Novom Sadu otvorena fabrika čokolade Beri Kalebo, Srbija daje više od 14 miliona evra

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Možete ga mazati na palačinke, bakin kolač ili hleb, a kombinacija borovnica i čokolade daje ovom džemu jedinstven ukus.

Žudite za nečim slatkim i slanim? Život i čokolada imaju bolji ukus sa prstohvatom soli. So naglašava slatkoću i potiskuje gorčinu, a istovremeno funkcioniše i kao prirodni pojačivač koji naglašava ukus čokolade

Prema najnovijim naučnim istraživanjima broj insekata se smanjuje zabrinjavajućom brzinom, a potpuni nestanak samo 3 vrste koje su svima poznate imao bi neverovatan uticaj na naš život.

Ukoliko vam je na pamet palo da bi bilo dobro napraviti čokoladu sa čvarcima, sada imate jedinstvenu prililku da tako nešto i probate.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета