Više od 200.000 evra za inovacije u agro-prehrambenom sektoru

Foto:Pixabay

Foto:Pixabay

Takmičenje “Innovation Prizes” namenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla da transformiše ovaj poljoprivredno-prehrambeni sektor

Takmičenje “Innovation Prizes” otvoreno je za start-up preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora iz Južne i Istočne Evrope, a namenjeno je svima koji imaju inovativni proizvod ili uslugu koja bi mogla da transformiše ovaj sektor.

Organizator ovog takmičenja je EIT Food, vodeća evropska inicijativa za inovacije u hrani koja radi na poboljšanju održivog, zdravog i pouzdanog prehrambenog sistema. Njihova je misija da transformišu prehrambni sistem našeg kontinenta čineći ga boljim i za ljude i za planetu. Stoga je i pokrenuto ovo ‘odmeravanje snaga’ s ciljem pružanja podrške start-up preduzećima, u razvoju novih proizvoda i usluga.

Ove godine na raspolaganju je više od 200.000 evra za preduzetnike i start-up firme iz sledećih država: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Italija (određene regije), Letonija, Litvanija, Poljska (određene regije), Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Portugalija, Španija (određene regije) i Turska.

Nagrade će biti dodeljene u 17 regionalnih finalnih takmičenja u kojima će tri najbolja start-up preduzeća osvojiti 1.000, 3.000 i 5.000 evra (u svakom finalu). Uz novčane nagrade, start-up firme koje učestvuju ostvariće pristup investitorima, visokokvalitetnim treninzima i edukacijama, mentorima, pa i stručnjacima.

Takmičenje uključuje veliko finale u kom će se osobe ili timovi, koji osvoje prvu nagradu u svih 17 država, boriti za tri glavne nagrade u iznosu od 10.000, 15.000 i 25.000 evra.

Rok za online prijavu je 10. maja, a proces ocenjivanja traje od 11. do 22. maja. Regionalno finale održaće se između avgusta i oktobra, a veliko finale u novembru ove godine.

Detaljne informacije o ovom takmičenju potražite na: https://www.eitfood.eu/news/post/applications-open-innovation-prizes

Izvor: agronews.rs

Više od 200.000 evra za inovacije u agro-prehrambenom sektoru

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Zahlađenje sa kišom u odnosu na protekle dane ne bi trebalo da naudi ranim sortama voća, procvetalog usled toplog vremena krajem februara sve dok ne nastupi naglo snižavanje temperature ispod nule.

Prema podacima Državne revizorske institucije, u Srbiji se najčešće falsifikuju med, kafa, sok, čokolada, rakija, crni hleb i sir, a s obzirom na to da su to osnovne životne namirnice koje se svakodnevno koriste, ova institucija je predložila usvajanje termina "prevare sa hranom" i usklađivanje sa postojećim zakonskim okvirom o zaštiti potrošača.

U Evropi se godišnje proda 10,5 miliona tona hrane za kućne ljubimce, a sve više proizvođača iz Srbije vidi svoju šansu da se oproba u ovom biznisu i osmišljava nove proizvode za ovo tržište koje ubrzano raste.

Profesor Erik Milston je otkrio neverovatne činjenice o tome ko finansira razne evropske studije

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stek.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета