Vojvodina: 773 miliona za čistu vodu, kanalizaciju i uređenje puteva

Foto: Pinterest

Foto: Pinterest

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini ugovore za sufinansiranje projekata u oblastima poljoprivrede, vodoprivrede i lokalnog razvoja, vredne više od 773 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojila 740 miliona dinara, za realizaciju 53 ugovora, putem tri konkursne linije.

Ciljevi su obezbeđivanje sanitarno čiste vode za domaćinstva i industrijske zone, izgradnje kanalizacione mreže, uređenje atarskih puteva i otrestišta, kao i realizacija postupaka komasacije.

Iz pokrajinskog budzeta, posredstvom Sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu danas su dodeljeni i ugovori jedinicama lokalne samouprave za izradu projektno-tehničke dokumentacije za unapređivanje komunalne infrastrukture, vredni više od 33 miliona dinara.

– Moramo mnogo više da radimo, pogotovo u onim lokalnim samoupravama u kojima nije rešeno pitanje snabdevanja pijaćom vodom. Rešili smo u protekle četiri godine pitanje vodosnabdevanja u opštini Sombor i Kovačica, a u toku je i priprema projekta za Kikindu, kazao je predsednik Mirović.

Uručenju ugovora prisustvovali su i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Vojvodina: 773 miliona za čistu vodu, kanalizaciju i uređenje puteva

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Stanovnici Srbije ove jeseni ponovo imaju mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću.

Riba otvara usta kako bi mogla da diše. Ona na taj način uzima vodu, koju pritom izbacuje kroz škrge – male proreze sa obe strane glave, pokrivene poklopcima.

Poljoprivrednicima iz Vojvodine uručeno je 134 ugovora o bespovratnim sredstvima za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu dodelio je 60 ugovora za sufinansirеnjе nabavkе oprеmе za zaštitu od grada u voćnjacima i vinogradima u AP Vojvodini, na površini od 140 hеktara ukupne vrednosti 53,8 miliona dinara.

"Tesla Motors", kompanija u vlasništvu Ilona Maska, najbogatijeg čoveka na svetu, obratila se novosadskom proizvođaču mineralne vode "Minakva" za zahtevom za saradnju.

Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je juče ugovore o dodeli oko 60 miliona dinara korisnicima iz srpske pokrajine po osnovu konkursa za nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije i konkursu za nabavku opreme za proizvodnju piva.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета