Za određeni broj pčelara obezbeđeni besplatni štandovi na sajmovima u Novom Sadu i Beogradu

Foto: Pixabay free

Foto: Pixabay free

U saradnji sa Novosadskim sajmom, Beogradskim sajmom i Ministarstvom poljoprivrede, SPOS i Pogon "Naš med" obezbedili su besplatan izložbeni prostor za pčelare na sajmovima u ova dva grada.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu će se održati od 21. do 27. maja 2022. godine na Novosadskom sajmu. SPOS će imati štand od 40 kvadratnih metara u hali 23 u kojoj se svake godine izlažu pčelinji proizvodi, i moći će da primi nekoliko pčelara BESPLATNO, bez ikakve naknade, koji bi izložili svoje proizvode pčelarenja. Štandovi su obezbeđeni besplatno. Izlagači su dužni da izlažu svih dana trajanja sajma.

Međunarodni sajam hortikulture i darova prirode na Beogradskom sajmu  održaće se od 7. do 11. aprila 2022. godine na Beogradskom sajmu. Zainteresovani članovi SPOS-a (njih 2-3) moći će da BESPLATNO izlože svoje proizvode pčelarenja, uz uslov da budu prisutni na sajmu svih 5 dana njegovog trajanja. Sajamski štand je obezbeđen takođe besplatno, kao i ispisivanje natpisa za štand sa imenom izlagača.

Svi zainteresovani pčelari članovi SPOS-a trebaju da svoje interesovanje za izlaganje na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu pošalju na spos.rs@gmail.com a ostale informacije mogu dobiti telefonom svakog radnog dana od 9 do 12 sati na telefone 060/444-08-08 i 011/6128-071.

Zainteresovani za Sajam hortikulture i darova prirode u Beogradu treba da se jave na mejl spos.odbor@gmail.com, kao i na telefon 060/444-01-83.

Agroinfo.rs/agrosmart.net

Za određeni broj pčelara obezbeđeni besplatni štandovi na sajmovima u Novom Sadu i Beogradu

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Novi praktičan i prilično jeftin uređaj za detektovanje nekih bolesti, bez biopsije i sličnih bockanja, uključuje najdragocenijeg insekta za svetu, pčelu. Neverovatna dosetljivot portugalske dizajnerke olakšaće dijagnostifikovanje i ranih faza mnogih oboljenja.

Ubraja se među najlepše ptice Evrope, ali za pčelare je pčelarica (Merops apiaster) koja proždire pčele koje se vraćaju sa paše u košnicu kad im je voljka napunjena nektarom. Jedna ptica može da pojede 150–250 pčela, a kad uzgaja mlade i nekoliko puta više.

Bik Veliša, austrijski Simentalac iz Mačve, jedna je od atrakcija ovogodišnjeg 89. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Tradicionalna manifestacija, "18. Dani cveća i meda" u Velikom Gradištu i Kusiću, okupiće 15. i 16. maja sve ljubitelje cveća i pčelarskih proizvoda. Manifestacija je izložbeno-prodajnog karaktera.

Privremeni organ opštine Kula usvojio je Pravilnik o dodeli sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji opštine. Minimalan iznos bespovratnih sredstava je 5.000, a maksimalan 150.000 dinara.

U Kragujevcu će se od 29. aprila do 1. maja održati sajam hortikulture, najmasovniji do sada.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета