Za vodosnabdevanje leskovačkih sela 18 miliona, gradiće se i distributivni centar za povrće

Foto: gradleskovac.org

Foto: gradleskovac.org

Preduzeće “Srbijavode” odobrilo je projekat vodosnabdevanja dva leskovačka sela u vrednosti od 18 miliona dinara.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović rekao je da je pre nekoliko dana odobren projekat vodosnabdevanja za sela Svirce i Turekovac koji će država da sufinansira sa gradom Leskovcem u iznosu od 18 miliona dinara.

Osim toga, Nedimović je ovaj kraj posetio i zbog izgradnje prelaza u selu Turekovac koji je problem za putnu komunikaciju i poljoprivredne proizvođače, naročito kad dođe vreme transporta paradajza i ostalih povrtarskih kultura. Takođe je obećao i sastanak sa proizvođačima paradajza koji su letos protestovali zbog niske otkupne cene.

– Došao sam sa gotovim rešenjem, a to podrazumeva izgradnju distributivnog centra za povrće koji će njima biti dat na upravljanje. Razgovaraću danas i sa gradonačelnikom da napravimo trojni sporazum između tri lokalne samouprave – Vlasotince, Lebane i Leskovac, kako bismo imali neku vrstu međuopštinske saradnje – rekao je Nedimović, a preneo AgroTv.

Ovaj objekat će se nalaziti u Zelenoj zoni gde će biti napravljena hladnjača za skladištenje viška povrća koji će tu “čekati“ odgovarajuću cenu, rekao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, kao i da je u planu rekonstrukcija mosta na Jelašnici koji je u januaru urušen zbog poplava, te da razgovori o ovom projektu još traju.

Agroinfo.rs

 

 

Za vodosnabdevanje leskovačkih sela 18 miliona, gradiće se i distributivni centar za povrće

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Za obnavljanje seoske infrastrukture u Srbiji biće izdvojeno skoro 70 miliona evra, a sve u okviru IPARD fondova, javljaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja je pre tri godine kupila imovinu PKB korporacije, uložila je oko 60 miliona evra u unapređenje poslovanja, uvela tehnološke inovacije i postala jedna od najmodernijih u sektoru poljoprivrede u regionu, rekao je direktor Dušan Radičević.

Počelo je podnošenje zahteva za podsticaje u stočarstvu i to za tov junadi, jagnjadi, jaradi i svinja, kao i za podsticaje za krave za uzgoj teladi za tov

U toku su dva javna poziva za ostvarivanje prava na novčane podsticaje u agraru, tačnije u stočarstvu i biljnoj proizvodnji.

U Svečanoj sali grada Leskovca juče je uručen ugovor Udruženju „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ o finansiranju, vredan pet i po miliona dinara.

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета