Podnošenje zahteva za nultom kontrolom radi investicija za zaštitu i podizanje višegodišnjih zasada

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je izdao obaveštenje za sva zainteresovana lica radi podnošenja zahteva povodom nulte kontrole.

Zahtev za nultom kontrolom se odnosi na izlazak stručne savetodavne službe na teren što je neophodno za učešće na konkursu za nabavku opreme za zaštitu useva od vremenskih nepogoda i elemenata za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2022. godini.

Pokrajinski sekreterijat će konkursom za 2022. godinu priznavati investicije za ovu namenu, na osnovu ostvarenih uslova koji se traže konkursom, a za koje je nakon objavljivanja ovog obaveštenja po osnovu podnetog zahteva izvršena nulta kontrola.

Zahtev za nultom kontrolom pronađite OVDE

Obaveštenje PGM 2022 pronađite OVDE. 

Agroinfo.rs

Podnošenje zahteva za nultom kontrolom radi investicija za zaštitu i podizanje višegodišnjih zasada

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Iako je ova godina po mnogo čemu bila nepovoljna, neke voćarske kulture poput maline i šljive su ostvarile značajno dobre cene iako ih nije bilo u količinama na koje se naviklo. Sa druge strane, pored dobrog roda jabuke, cena nije bila zadovoljavajuća.

U godini na izmaku, budžet za poljoprivredu AP Vojvodine iznosio je blizu 7 milijardi dinara, dok će za narednu 2022. godinu biti uvećan, te iznositi 8.369.906.166 dinara.

Organska proizvodnja generalno poslednjih godina u Srbiji beleži porast. Kada je u pitanju proizvodnja višnje, situacijia je ista, naročito ako se govori o domaćem ekotipu, oblačinskoj višnji koja je vrlo pogodna za gajenje, a ostvaruje i dobru cenu.

Cena maline ove godine je dosezala do 420 dinara po kilogramu, dok je trenutna izvozna cena na inostrano tržište 600-900 dinara. Analitičari razmatraju kakva će cena crvenog blaga biti naredne godine.

U okviru tri konkursa AP Vojvodine uručeno je 42 ugovora korisnicima koji su ostvarili prava na bespovratna sredstva u oblasti agrara.

Jesenje vreme je odlično za sadnju novih voćaka. Ovo uglavnom predstavlja značajan izdatak za gazdinstva, pa je važno izbeći eventualne greške.

  • Најновије
  • Најчитаније

Речник израза за људске особине и карактере

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета